Skolkonsert i Östersund

2010-04-27 | 21:29:00 | Musik - On stage |

Det va GRYMT kul i Östersund idag! :)
Skillnadena mellan giget igår på Skvadern och dagens gig var ENORMT!
Idag hade vi mer energi, större publik, större scen, bättre med ljudet, ny spellista och jag kände ingen i publiken så jag kunde känna mig lugn och behövde inte vara nervös. :P OCH VI HANN REPA ALLA NUMMER INNAN! Det var nog det bästa, så vi fick upp lite mer energi innan giget.Vi vet ju att jag suger på att fota men tog ändå bilder under repet från scenen, något jag inte gjort tidigare utan jag har bara tagit backstage eller under föreställning och då är det någon annan som fotat ÅT mig. Nu blir det repen genom mina/våra ögon..^^

 
Maria var för långt bort och Johanna för lång så det gick inge vidare för mig att fota oss tre tillsammans så Johanna fick pröva...det gick MYCKET bättre..xD LÅNGA MÄNNISKA!:P


Innan konserten, publiken börjar rulla in. :)


Okej, nu är det så här, va....Jag fotade utan blixt hela dagen av två anledningar. Att inte störa Helén att det kom massa blixtrar överallt och för att slippa höra "jaha, är du igång nu igen!?". Detta ledde till att jag glömde sätta på blixten när Isabells kompis skulle fota själva konserten så de bilderna är som de är nu. Men hon var en bra fotograf.

Here we go, i alla fall. :)

 
Malin sjunger Bohemian Rhapsody.


Killer Queen. Det fina med skolkonserter är att jag får vara med i korreografierna! ^^ OCH vara med att köra på de låtar jag annars inte är med i. :P

 
Jailhouse rock. En annan dans som jag annars inte är med i, under musikalen, som jag får vara med på nu. :) Hittar ni mig på bilderna? xD


Bella och jag dansar Jailhouse.. :) (Vi är i slutet av refrängen i rörelsen).


Isabell, Josefin och Christoffer


"Ett nytt liv" ("A new life") En av mina favoritlåtar i hela musikalen. SÅ underbar att sjunga och så bra! :)

 
Tack till Isabells kompis som kunde fota åt mig! :)

Block 7 - Sandras bilder

2010-04-25 | 20:44:00 | Musik - On stage |

Bilder från våran sista föreställning.. :')
Valde att dela med mig av Sandras bilder idag, annars blir det inget förrän tidigast onsdag! :P
I denna bildorama är det mestadels bara bilder som jag är med på av många anledningar. Bland annat för att Sandra hade SÅ många bra och fina bilder! :D "Good and evil" (Min sololåt).


"Happy Ending"

    
"THINK"!


Jag ("Anita") sjunger i "Think".


Publiktack! :)

  
 
Blomutdelning till alla deltaganden på och bakom scen. <3

 
 
 
Extra nummer tillsammans med Helén, Anja, Josefin och Alice på scenen. :) "Mambo no 5"!

SÅ KUL HADE VI UNDER DENNA PRODUKTION!
Men det är inte slut här, inte än! Det kommer även lite låt-klipp inom snar framtid och sedan ska vi se till att det blir bra sluord så att ni vet att "Block 7"-perioden är över. :)

Block 7 - bilder från premiären

2010-04-25 | 16:17:00 | Musik - On stage |

Här kommer ÄNTLIGEN bilderna som jag lovat er! :D


 

Mambo no5 och en presentation av alla fångar.


"Anita" och "Kevin" för samtal om den nya tjejen då "Anita" får syn på "Hippies" cola-burk och tar den från henne.

 
"Exakt VAD är hon anklagad för?" frågar John. "Den där? Överlagt mord på 1, 2, 3, 4, 5, 6 personer" svarar Anita.

 
"She's a killer quuuueen"....

    
Anita sjunger "Good and evil" för att skrämma Elly och passar på att skrämma de andra fångarna lite extra på samma gång.


"Bestämmelser för miss Peters inspärrning: Besöksrätten begränsas till en timma per vecka. Detta torsdagar mellan 14 och 15. Då detta geller även advokaten får jag be mr Smith att lämna oss nu och återvänta om 2 dagar, då torsdag infaller!".

 
Happy Ending


"Pressure...Hurru snubben! Hon har inte sagt allt...än...!"

 
Charmigt att meddela datum för dom när man blundar..^^ Kollade ju i alla fall sen. :)


Miss X vet fortfarande inte vem hon är...ingen vet vissligen det...

 
"En ny värld. Där man inte måste ha så hårt, Gud. Nej måste livet vara så här svårt, Gud. Säg att alla cyniker har fel. Ge mig ett helt nytt liv!".


Kevin rockar loss i gitarrsolo på sopkvasten i "Hammer to fall".

 
Dom meddelas mot miss Elly Peters och miss Maria "mimi" Antonio. John rusar in med Champanjeflaska och blommor för att fira frigivningen.

 
Sally och de andra fångarna vågar nu gå emot elaka Anita i låten "think" men får snabbt igen med rader i låten.


"You better think, think about what you're trying to do to me yeah think, think about it and let yourself be free..."


Även Chloe vågar gå emot.


Nu börjar till och med Anita verkligen släppa lös och dansar på stolarna. :)


Publiktack!


Vet att det är mestadels bilder som jag är med på men det är för att det är mamma och pappa som fota, det är ju roligast för de att fota när jag är på scenen tydligen.. hehe.. :P

Jag har fler bilder som Sandras bror har tagit och har fått lov att använda. Kommer dock inte bli lika många då utan mestadels bara på mig även fär. :)Skulle tippa på att min klass börjar bli less på att synas på min blogg nu? ^^ Men det kommer lite bilder från extranummret och så då också. :)

Block 7 - Backstage

2010-04-25 | 12:21:00 | Musik - backstage |

En film som min klass verkade lite halvtrumpen på men jag ÄLSKAR verkligen energin som vi har i klassen. :)
Visst, den är inte alltid bra men älskar er ändå för den är oftast där! ^^


ÄLSKAR ER!!! <3

Da stepsisters is back! :P

2010-04-24 | 13:17:00 | Musik - backstage |

Igår hade vi konferens-gig i atelén på skolan. Hela klassen var inte med dock då 5 st var iväg på olika sökningar så det var jag, Anja, Josefin, Nathalie, Alice, Sandra, Daniel och Christoffer närvarande. Halvtimmas showande och 750 kr extra klirr i klasskassan. (+ 1500 till klassens budget för själva showen).Jag i kjolarna för "Stepsisters Lament".


Jag och Anja är ju bara SÅÅÅ snygga..XD Bilder från första gången vi gjorde detta framträdande finns i headern på bloggen. :)


Låtschemat blev:
1. Big Spenger - Jag, Alice, Josefin och Nathalie
2. Allt Du Kan Göra Kan Jag Göra Bättre - Josefin och Christoffer
3. Strongest Suit - Alice (Solo), Sandra (kör), Josefin (kör) och Nathalie (kör).
4. Stepsisters Lament - Jag och Anja
5. Happy Ending - ALLA
6. Schlagermedely - ALLA
(De som är fetade var jag med i).
Schlagermedelyt blev också ett extranummer som vi inte alls var berädda på.

Det var i alla fall superkul och uppskattat. Det var bara äldre i gruppen men det var ändå superkul! :D"NEJ! Måste du fota!?" JA, det vet ni att jag måste..^^


Fick en komentar i sommras att min blogg var tråkig då jag aldrig hade bilder. Jag tror vi har tagit rätt på det nu va? ^^ De senaste inläggen har verkligen varit BOMBADE! XD Inge kul att blogga heller om man inte har blider men ibland har man inget annat man kan göra åt saken. :P

Förösker skriva i kväll också om jag orkar. Har ju som sagt fortfarande lite mer på Block 7 att skriva om. :)

Block 7 - mer

2010-04-22 | 23:13:00 | Musik - backstage |

Hejsan sötnosar!
Det kommer att komma ett inlägg med bilder från premiären, det har jag ju lovat, men inte än. Möjligen till veckan istället. Kommer komma mycket från musikalen. :) har lite video och så också.

Igår hade vi våra sista föreställningar. Första för dagen var för 300 pers. (lokalen har sittplatser för 200). Efter pausen var det bara de som ville se som var kvar, då det var en skolföreställning. Det va skönt. Akt 2 var helt enkelt roligast att göra.
Jag och Anja är paparatzina för kommande bilder. :)Kvinnan kommer snart döda mig för alla bilder jag lägger upp och tar på henne..^^ Dock passar hon på att posera när Anja fotar och inte jag...Hm... ^^


I logen hittade Anja två glada fångar, Chloe (Jenny) och Sally (Maria), och en sminkande Alice.


Vid flygeln och inne i logen med öppen dörr pågick uppvärmning. Anja passade på att smyga runt med kameran.


Anja har en fantasi till foto som inte jag har i alla fall.. :P
Alice sminkar sig. I spegeln ser vi även Helén.


Vattenflaskan blev mångas bästa vän under dessa dagar, det kan även Sandra gå i god för. :) Vid flygeln ser vi John (Christoffer), Agnes och Kevin (Daniel).


Emma passar på att spela lite efter uppsjungningen. :)


Efter sista föreställningen fick alla en varsin blomma och när publiken gått, eller de flesta i alla fall, så sjung alla "Ja må' hon leva" för Heléns dotter, Emma, som fyllde 4 år. :) Helén fällde glädjetårar och alla i ringen var rörda. Hon fick min blomma som present och efter säger Helén "Sedan ville Emma krama någon av er också". Emma går rakt fram, mot mig, och ger mig världens kram! Sedan gick hon tillbaka till mamma Heléns famn igen. "Emma sa det förut. 'jag vill krama Cajsa!'" säger Helén sen. Jag blev helt rörd och gav Emma en till kram bara för det. :)
Sedan blev det fest! Vi korkade upp champanjen som används på scenen de senaste föreställningarna för att fira men eftersom att jag inte dricker alkohol delade jag och lill-Emma på en sockerfri apelsindricka. Skålade, hade bra 5 minuter tillsammans och sedan packade vi ihop för att ge oss av igen.

Det har verkligen varit otroligt roliga, intensiva och lärorika dagar det här! Något jag verkligen kommer bära med mig i framtiden. :)

Jag pratade med Helén lite idag
efter att vi repat inför morgondagens konferens-gig och när jag pratat klart om det jag skulle var jag tvungen att fråga varför Emma ville krama just MIG! Liksom...den elakaste figuren i hela föreställningen och hon kramade MIG! "nää, jag vet inte.. Hon sa bara att 'jag vill krama Cajsa'. Det var specifikt dig också och inte 'hon i rutiga klänningen' utan 'jag vill krama Cajsa'. Jag förstår inte själv men så var det i alla fall..." Berättade hur Emma bjudit in mig till sitt kalas som hon skulle ha idag också. "Jag förstår inte vem som uppfostrat henne ibland. hon är så givmild!" säger Helén sedan och himlar med ögonen.

I morron blir det om Konferens-giget och sedan får vi se hur mycket jag hinner med av musikalen i helgen.
Sundsvall och skvaderns gymnasieskola på måndag och Östersund och gymnasium där på tisdag. ondag fortsätter vi med Block 7 så får vi se när inläggen av det tystnar. :)

PUSS OCH KRAM och godnatt! :)

Block 7 - PREMIÄR

2010-04-21 | 08:27:00 | Musik - backstage |

Igår hade vi premiär på våran musikal som vi har jobbat på!
Det var verkligen GRYMT! Det kändes dock inte som en premiär och trots att mamma och pappa inkl. mina kompisar satt i publiken var jag inte speciellt nervös denna gång. Behagligt nervös. Det ända som skret sig för mig var min sololåt. Min röst har svikit mig flera gånger om och Helén sa igår att jag var sliten och det hördes men jag gjorde låten superbra och höll karaktären genom allt, men igår kväll stramade det som fan på stämbanden och de sista tonerna blev BARA groul när det bara ska vara en ton som ska vara så.

Tidningen var hos oss i måndags, HÄR finns artikeln!

Det var OM premiären. Nu kommer lite bilder från BACKSTAGE både från igår och förrgår. Bilder på själva föreställningen får ni i morgon.I den nya lokalen... (Bilder måndag)


Pröva stolarna...Josefin ger tummarna upp på måndag men isabell verkar lite skeptisk med sin grimage på tisdagen. :)


Josefin ger ÄNDÅ stolarna tummarna upp på tisdagen. :)


Sandra och jag passar på att le i kameran och agera linslusar medan vi inväntar Helén. (Måndag).


Duktiga ni är på en fin tisdag som denna. :) Jag står i hörn och knäpper kort...vaddå hjälpa till!? (A)


Agnes passade på att komma från uppsala och överraska oss igår för att se på premiären. MÅNGA kramar blev det. Många HÄRDA ifrån mig. ^^


Agnes, Nathalie och jag. (Tisdag).


Kevin (Daniel) och John (Christoffer), Choe (Jenny) och Elly (Alice) poserar framför kameran innan gårdagens premiär.


Knäppa Kevin (Daniel) och Elaka Anita (Jag). Advokat John Smith (Christoffer) och Fängelsevakten Anita (Jag) innan premiären.


Choe och Anita visar att man bakom scenen inte är lika mycket fiender. :) (Tisdag, innan premiären).


Leker man med min kamera får man skylla sig själv om man sedan hamnar på min blogg. ^^ Du är ju bara SÅÅ söt på den här bilden, Daniel..xD (Innan premiären, tisdag).

Ska försöka lägga upp ett videoinlägg i kväll. :)

Svar - Frågestund

2010-04-07 | 23:11:00 | Frågor & Svar |

Tror många har listat ut att jag har bloggtorka och därav körde en frågestund, va? ^^
Här är i alla fall svaren! :D


Hur lång är du?
1,56.

Har du körkort?
Nej. Men önskar ofta att jag hade.

Har du pojkvän?
NOPE! Singel. ;-)

Vad älskar du att göra, mest av allt här i livet?
Sjunga, dansa, spela teater och stå på scenen.

Vilken är din förebild?
OJ! Jag har flera. I kändiskretsarna är det Nanne, Pernilla Wahlgren och Kristin Chenoweth. Övrigt i mitt liv är det min gamla sånglärare Susanne Bertlin, min danslärare Helén och självklart alla andra vuxna runt om mig i mitt liv!

Har du något husdjur?
Ja, två nymfparakiter som heter Skrutten och Skruttan och sedan har syrran en hund som heter Bellman.

Är dina föräldrar skilda?
Nej, de lyckligt gifta sedan 20 år tillbaka. :)

Om du åkte till en öde ö, vad hade du tagit med dig då? (5 saker)
Mobiltelefonen, iPoden, en båt, en skylt där det står "Rädda mig om en vecka" (vem vill inte ha lite semester på en ö? ^^) och en vattendunke.

Tränar du sång seriöst eller skoj sjunger du bara lite typ när du är själv?
Jag tränar sång "seriöst". Oftast tränar jag själv men vi tränar också i grupp och har masterclass. Jag går en artistutbildning i Fränsta (Åsta FHS) och i mitt framtida yrke ingår sång.


Favoritprogram?
Ghost Whisperer

Favoritblogg?
Hm... Pernilla Wahlgrens. http://www.pernillawahlgren.se

Favoritmat?
KYKLING! Helst kyklingsallad. :)

Favoritdjur?
Katter. Jag blir som ett litet barn runt katter, love 'em! :)
Sedan måste jag väl säga nymfparakiter eftersom att jag har två själv. Men då ska de vara lika tama som mina att de kan sitta på axeln och att man kan klappa och pussa på dem.

Favoritfärg?
ROSA! Och peach.

Favoritartist?
Nanne Grönvall och Pernilla Wahlgren!


Vad vill du jobba med i framtiden?

Musikalartist / sångartist.

Vad tror du att du gör om 10 år?
Om 10 år...Då har jag nog fått ett av mina första riktiga jobb. Det kommer vara mycket arbetslöshet i min framtid, det är jag medveten om.

Ska du göra i sommar?
Förhoppningsvis jobba och sedan njuta av solen så klart. :) Öva sång och dans för att hålla igång och kommer jag in på Bjärnum blir det att leta en billig lägenhet där nere.


Varför börja du blogga?

För att på ett smidigare sätt kunna berätta om stora saker som jag varit med om för kompisar istället för att ta allt på MSN, som när jag träffat Nanne eller Pernilla. Skrev alltså inte så mycket till en början.
Sedan blev det som en uppgift i Svenska C att blogga och sedan dess har jag inte kunnat släppa min blogg. :)

Har bloggen ändrat dig som person? 
Ja, till det bättre. Jag kan lättare stå för mig själv och jag har lärt mig så mycket mer om mig själv.

Har du någonsin velat sluta blogga?
Nää...inte vad jag kan komma på. Det har bara varit gånger då jag viljat ta paus och då har jag gjort det. Eller gånger då jag har så stora planer på vad jag vill göra med bloggen att det längre inte är en blogg..^^

Blogg.se el Devote?:)
Blogg.se
Devote är tyvärr supersegt på skolans nät dessutom. :(

Gillar du fotobloggar?
JA! Det gör jag. Fotobloggar är egna, eftersom att de lägger upp EGNA bilder som alla är helt underbara. + att jag blir helt farsinerad av bilder..^^ 

Vilka bloggar följer du?
Jag följer så många att jag kan inte säga alla... Väljer att inte säga NÅN därav för att inte ge gratisreklam till vissa och andra inte.

Om du skulle få "ta över" en storbloggares blogg tex Kenzas, Fokis, Kissies m.m. vilken skulle du välja & varför?
MÅSTE jag välja en så blir det i sånna fall Fokis för att hon och hennes blogg är något jag KAN läsa. Har alltid haft svårt för de större bloggarna. Älskar febbs också! :)
Helst har jag kvar min blogg. Har hellre min blogg och består okänd. :)

Finns det saker som du lämnar utanför bloggen (om ja, varför)?
Ja, det finns saker som jag inte är redo att blogga om än och saker som jag tycker att jag kan lämna utanför bloggen. Har dock en annan, lösenordsskyddad, blogg bara för mig där jag kan skriva av mig. :)

Ångrar du någonsin något inlägg du lagt upp?
Bara saker som jag tyckt har varit onödiga inlägg. Har tagit bort ett tigidare inlägg för att jag fick så många taskiga anonyma komentarer på det men jag orkar aldrig att jag skrev det. Dock ångrar jag att jag tog bort det men det va skönt att få komentarerna att sluta.

Bloggar du med förhoppning att en dag bli känd och stor bloggare eller bloggar du för skojs skull?
Jag skriver helst för skoj. Skulle det bli så att bloggen blir känd så fine men det har snart gått tre år så jag tror inte att chansen är speciellt stor.^^

Vad driver dig till att blogga?
Saker som händer i mitt liv, som jag får vara med om och alla de fina komentarerna. Att få träffa nytt folk genom att bara sitta bakom en dator.

Tycker du att du är en bra och framgångsrik bloggare?
Nää..:P Bra tycker jag väl att min blogg är, annars skulle jag väl inte skriva men inte framgångsrik precis..XD

Skitfin blogg, har du gjort designen själv?
Ja, det har jag.

Finns det saker som du lämnar utanför bloggen (om ja, varför)?
Ja, det finns saker som jag inte är redo att blogga om än och saker som jag tycker att jag kan lämna utanför bloggen. Har dock en annan, lösenordsskyddad, blogg bara för mig där jag kan skriva av mig. :)

Ångrar du någonsin något inlägg du lagt upp?
Bara saker som jag tyckt har varit onödiga inlägg. Har tagit bort ett tigidare inlägg för att jag fick så många taskiga anonyma komentarer på det men jag orkar aldrig att jag skrev det. Dock ångrar jag att jag tog bort det men det va skönt att få komentarerna att sluta.


Bästa minne, 2009?
Studenten. När jag fick veta att jag kommit in på Ålsta. Första konserten på Ålsta. Krogshowen. Kan inte välja. ^^ 

Vad har du för telefon?
Sony Ericsson w660i. Vill uppgradera mig men vet inte till vilken.

vad tänker du på när du hör ordet Sommar?
Jag tänker "LÄÄÄÄNGTAR!"...Men vad jag tänker på...Sola och hur kommer sommaren att se ut i år med jobb mm?

Fotboll eller Vollyboll?
Neather.

Vilket land förutom sverige skulle du vilja bo i?
England, London eller USA, New York / LA
Har planer på att flytta till London när jag är färdigutbildad musikalartist. :)

Tror du på horoskop?
Nej.

Godis eller glass?
Glass...om jag måste välja.

Vad skulle du absolut inte överleva utan?
Den kärlek och trygghet jag får av min familj och mina vänner. Det är därför jag är livrädd för vad som kommer efter Ålsta. Om jag kommer mista all värme här eller om det bara kommer bli varmare till hösten.

Vad är den bästa känslan resp sämsta?
Bästa: Den jag får av att stå på scenen och att få beröm för det man gör.
Sämsta: Går inte att sätta ord på...

vad använder du för parfym?
Använder bara Body Sprays. Något med fruktlukt och inte för starkt. H&M's egna är toppen till mig! :)

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.