Tankebubbla

2013-08-31 | 16:14:45 | Tankar |

 Liten tankebubbla jag hade bara....

Mina kreativa vänner; Shirin Khan - And I Am Telling You

2013-08-30 | 21:39:00 | Film & Musik |

Shirin%20Khan%20-%20And%20I%20am%20telling%20you
Jag börjar nu med något nytt....I film och musik kommer ni nu även att hitta låtar och klipp med mina vänner. Känner så mycket fantastiska artister och sångare. Vissa etablerade som folk känner till och vissa som inte har fått komma ut riktigt än och förtjänar verkligen att få synas lite! Tycker att de förtjänar att ses lite här i alla fall. ;-) Och vi inviger det med fina Shirin! Fantastisk tjej hela vägen inifrån och ut och med en röst som passar där till.
 
Vill ni uppleva denna fina tjej live? Hon är med i årets uppsättning av Rent i Stockholm så GO AND SEE IT!! Även min kompis Anders kommer att vara med i den uppsättningen! :)

Cajsa svarar

2013-08-30 | 16:40:00 | Frågor & Svar |

 

Var ser du dig själv om 10 år? :)
Om tio år är målet att ha flyttat till New York, USA för att jobba heltid på broadway som musikalartist men även runt om på olika scener som sångerska och artist.
 
Din bästa vän?
Jag har några som är riktigt bra vänner men jag tror inte att jag skriver ut namn IFALL att jag missar någon. hehe... Ni vet vilka ni är..;-) Älskar er alla så sjukt mycket!
 
Din förebild?
Nanne Grönvall och Pernilla Wahlgren.
 
Vad är din största dröm?
Stå på stora scener runt om i världen och kunna försörja mig på musiken.
 
Har du någonsin fuskat på ett prov?
Hmm....nej....inte vad jag vet....Har säkert gjort det när jag var mindre men det är inget jag minns i alla fall.. xD
 
Vad är det bästa med dig?
Haha, åh....svåraste frågan fan ju! ^^ Man är så dålig på att hitta något positivt om sig själv...Skulle nog säga att det bästa med mig är att jag alltid ser det bästa hos och i andra. För att boosta mig själv lite...vad tycker ni är det bästa med mig? (Ska verkligen försöka att ta åt mig, jag lovar!)
 
Har du något husdjur?
Ja, en katt som heter Ackapella och är 2 år.
 
Bästa/sämsta egenskapen hos dig själv?
Min bästa egenskap är att jag som sagt alltid ser det positiva i andra och den sämsta egenskapen hos mig är att jag är vldigt dålig på att se det positiva i mig själv och nedverderar mig själv.
 
Bästa/sämsta du vet?
Bästa jag vet är att showa, underhålla, sjunga och stå på scenen. Där kommer jag till liv!

största dröm/förhoppning?
SCENEN SOM FRAMTIDA HELTIDSYRKE och något jag kan försörja mig på utan att behöva oroa mig för hur framtiden ser eller kommer se ut.

Tre favoriter i garderoben?
svårt...Min kulturama-jacka/tröja, en sjal jag köpt på second hand och en svart klänning från missguided tror jag nog...

Något du inte klarar dig utan?
Mobiltelefonen eller datorn. Kan inte riktigt bestämma mig där. ^^

 
Varför startade du en blogg?
Jag började blogga för att skriva om alla gånger jag träffade mina idoler (Pernilla Wahlgren och Nanne Grönvall) men det är inte längre VARFÖR jag bloggar även om jag självklart skriver om det när jag träffar dem. ;-)
 
Hur länge har du bloggat?
För länge. Haha! Det här bloggkonceptet är sedan 2007. ;-) Kom dock i kontakt med bloggvärlden redan 2006 då jag hade en liten "Berättelse"-blogg.
 
Tar du beställning på blogg designer?
Nej. Tyvärr. Känner inte att tiden för det finns.
 
Hur får man fler läsare?
Genom att vara aktiv på sin egen blogg och andras genom att kommentera och visa intresse. Att själv skriva om det man själv skulle vilja läsa om. Känner man själv att man har en bra blogg då kommer andra tycka det med. Ha en tilltalande bloggdesign är också ett prio att ha!
 
Vad tycker du är viktigast när du bloggar?
Att jag har bilder! hahaha! Jag skriver sällan om jag inte har någon bild att lägga upp med inlägget.
 
Vad är det roligaste med att blogga?
Allt!
 
Hur många bloggar har du haft?
Ska man räkna antalet adresser så är det kanske 5. Men jag skulle vilja säga 3 då denna, den jag hade innan och den jag hade innan dess sitter ihop som en och samma blogg.
 
Har du något "mål" med att blogga?
I första hand bloggar jag för att jag tycker att det är kul men hoppas att i och med bloggen att andra arbetsgivare ska hitta mig och kanske anställa mig. Bloggar också för att inspirera andra samt vara en förebild och ett stöd för unga som far illa psykiskt eller fysiskt i sin omgivning.
 
Vad tycker du om skvallerbloggar? Ge gärna ett exempel på en eller flera du gillar isåfall!
Läser inte skvallerbloggar. Gillar dem inte. :P Alla skvallrar i alla fall om andra bloggar så missar inget vilket som. ^^
 
Vilka bloggar läser du mest?
 

om du fick bara lyssna på en låt för resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
Om jag måste välja blir det:
"Lilla Flicka" - Kartellen (Sebbe Staxx) ft. Myrna ELLER "Keep on walking" - Ana Free.
Det är mina två största favoriter just nu...
 
Egentligen skulle jag vilja säga ingen. Att lyssna bara på en låt av alla underbara låtar som finns i världen skulle vara tortyr! :(

drömduettpartner?
Vid liv: Kristin Chenoweth, Nanne Grönvall, Pernilla Wahlgren, Selena Gomez

Död: Karen Carpenter
 
I vad för program redigerar du dina bilder?
Det är olika beroende på bild och på vad jag vill ha ut av redigeringen men använder mig mest av Phootshop och Lightroom men även gimp.
 
Vilken var din första kamera?
Samsung PL55

När började din foto intresse?
För kanske snart 4 år sedan. Så det har inte hållit i sig så länge.

Din absoluta favoritbild som du själv tagit?
Det är nog en av dessa bilder på Pauline.

Vad tycker du om kompakta system kameror (där man inte kan byta objektiv), kan det vara en bra första kamera?
Känner att jag inte riktigt kan yttra mig om det då jag inte fotat med dem innan.

Monsters University

2013-08-30 | 09:00:00 | Film & Musik |

Hello, cute little kitty!

2013-08-29 | 18:51:00 | Shopping | vissionboard |

Hur söt är inte denna!?
Hittade den på ebay när jag bara satt och sökte för att jag hade tråkigt.

Södertälje skrämmer skiten ur mig!

2013-08-28 | 23:34:00 | Dagbok 2013 |

Känner att bägaren av droppar börjar rinna över snart!
Fucking less på att bo i Södertälje om jag måste vara rädd hela tiden! Måste berätta vad som hände i kväll för det är det läskigaste jag varit med om under det här året jag har bott här.
Satt och pratade med Rebecca i telefonen och helt plötsligt ser jag en röd prick som följer sig i rummet och ganska snart ligger den röda pricken på mig. Jag ser att det är en stråle och följer strålen ut genom fönstret och där står två-tre killar och pekar röd laser in i mitt fönster. På mig. Det första jag tänker är "shit, de har pistol med lasersikte!" och springer skrikandes ut ur rummet. Mormor och morfar handlar fort och ringer polisen medan jag fortfarande har Rebecca i luren.Efter att ha pratat klart med polisen pratar jag och Rebecca lite till och sedan lägger även vi på. Polisen lovar att skicka ut en patrull för att söka igenom området och det gör de.
Efter en kvart av uppskrämdhet står jag i köket och kokar te. Behöver lugna ner mig kände jag spontant och står och pratar med mormor och morfar när jag ser ett sken lysa rakt in genom köksfönstret. Jag slänger mig livrädd ner på marken och morfar tänker att det är lika bra att göra detsamma medan jag skriker på mormor och gå ner på golvet. Jag skriker och gråter för i detta skede är jag nu LIVRÄDD! Mormor kryper fram till mig över köksgolvet och håller om mig. Telefonen ringer. Morfar svarar och det är polisen som förklarar att de står utanför och såg mig slänga mig ner på marken och ville bara förklara att det var dem som lös med ficklampa och ville att morfar kom ut på balkongen. Efter några minuter kommer polisen upp och ber så klart om ursäkt för att de skrämde mig och förklarade att de sökt igenom hela området och att röd laser behöver jag inte oroa mig för och heller inte lasensikten för de är väldigt ovanliga bland privatpersoner. Dock skulle vi ringa igen om de kom tillbaka för man kan ju aldrig vara säker på något.
 
Nu är jag lugnare men fuck va läskig kväll jag har haft alltså! Det är helt sjukt!

Tidig morgon, postkodslingo och goodiebags!

2013-08-28 | 12:28:44 | Dagbok 2013 |

Jag hade en helt SJUK dag igår så där av blev det ingen skrivning. Hade inte ens inlägg på stand by i utkastet att lägga upp.
Dagen började 4.30 med att kliva upp (dahh) och 5.30 gick tåget tillbaka till sthlm. Väl tillbaka tänkte jag att jag lika bra kan plocka upp ett paket INNAN jag åker hem så att jag slapp åka så mycket fram och tillbaka...Efter att ha gått lite vilse i Geneta och letat efter en tobaksaffär där paketet skulle vara så åkte jag hem och omedelbart ville mormor att jag skulle åka och handa åt henne. Gjorde det och hade när jag kom hem en kvart på mig innan det bar iväg igen (så hann byta byxor) och sedan var det filmhuset nästa. Satt publik på inspelningar av "postkodslingo" tillsammans med mina kusiner och en av mina bästa vänner, Rebecca. Vi fick en varsin goodiebag och sedan bar det hem IGEN! Efter denna fantastiska men jobbiga dag var jag hemma vid 19-tiden. Vid den tiden var jag helt slur och orkade fan inte blogga så det fick ni stå ut med istället. ;-)
 
Denna dag består av biomys och bara ta det lugnt. Ska kolla upp inte fler praktikplatser också. Hittat två som jag verkligen vill ha men frågan är ju om de är intresserade av att ha en plats öppen för mig för ev. anställning...

We're the Millers

2013-08-26 | 23:44:00 | Film & Musik |

En dag runt stan

2013-08-26 | 18:56:00 | Dagbok 2013 |

Efter tandläkaren idag åkte jag in till stan och var upp till min gamla gymnaiseskola och hälsade på i deras stress. Rikigt kul att träffa lärarna igen. Därefer var jag ner till Prolympia, min gamla grundskola. Träffade inte så mycket folk där dock men hade långa diskussioner med min gamla engelska-lärare José så blev där ganska länge i alla fall.
Efter allt hälsa pående tog jag en fika med mig själv aka en is chai från Barista som jag satt och njöt av mitt på torget i Sundsvall.
I morgon åker jag tillbaka ner till Sthlm och redan på en gång blir det att sitta publik för "Postkodslingo". Kanske låter som något fånigt men jag brukar faktiskt se det ibland när jag ser att det är på tvn och irritera mig på deltagarna. Nu får jag irritera mig på deltagarna live. ;-)
 

Tandläkaren.Nästa.

2013-08-26 | 10:02:00 | Dagbok 2013 |

Japp....då var det dags...Jag gissar på att jag idag kommer att laga kanske 5 hål eller så. Kommer ha SÅ kul! Eller inte...Det är bra att man har sin musik att lyssna på medan tandläkarna gör sitt.

Heta shoppingtips!

2013-08-24 | 23:18:00 | Shopping |

Måste reda ut lite saker....Jag har INGET samarbete med banggood. Detta är en av få ställen jag med glädje pratar om och gör massa reklam om gratis. Just för att det är snabb och gratis frakt och fabrikspriser aka BILLIGT!
 
Med det sagt. Här är lite tips på snygga saker som jag själv har köpt från banggod.
Kepsen kanske ni känner igen från cocoo? Den kostar där nästan 400 kr, på banggood har man möjlighet till under 80 spenn. Leggis för 30 kr, ögonskuggor annars mellan 200 - 500 kr....80 kr. Ni ser ju?!
Bli medlem på banggood och du kan bjuda in andra och du får pengar när de handlar som du i din tur kan handla för! Hur amazing är inte det?!
 
Absolut värt att kolla in på!
Jag vet redan läsare som har köt saker från banggood genom att ha sätt det på min blogg och jag har bara fått positiv respons!

Caviar Nails

2013-08-24 | 19:25:00 | Tips - Hud, Hår & Kosmetik |

Har äntligen köpt mig kaviar för naglarna!
Har ju inga naglar dock som ni kanske redan vet. Jag biter på naglarna. ^^ men Brukar använda lösnaglar nån gång ibland sådär så kan fixa till dem! :D Längtar efter att få sätta mig ner när jag har tiden och leka med detta. NÄR jag väl gör det kommer så klart resultat!
Ville ha en vit också, men tyvärr va de slut. :(

Någon annan som använder detta som kan ge lite how to use-tips?

Uggla på Grönan

2013-08-24 | 12:54:00 | Dagbok 2013 |

Vi hade en fantastiskt fin dag igår! :D
Vi började den fantastiska dagen med att åka lite karuseller. Kärlekstunneln (som vi inte kan se för vad den är utan måste börja filosofera över en massa saker).... Sedan gick vi över till radiobilarna som jag känner att jag har kontroll på nu så nästa gång jag är på Grönan med "honom" så vet jag hur jag ska ge igen för sist. ;-) Jag överraskade mig själv också med att åka kvasten. GÖR ALDRIG OM! Jag blev så sjukt yr! Hela åkturen fick jag blunda för dels såg jag inget i alla fall, det svartna totalt och dels kände jag att jag kommer bli så sjukt åksjuk om jag inte blundar. Vi gick också skrattkammaren. Och vi skratta men vi skratta för att vi inte riktigt visste vad annars vi skulle göra...Det var inte något speciellt liksom. Man var antingen tjock, dvärg eller upp och ned i speglarna. Hade kunnat variera lite mer kanske...
Uggla va så sjukt bra!
Så sjukt mycket bättre live än på TV eller skiva. Där kan vi snacka om en artist! Han körde nya låtar och klassiker. Personligen är jag nu mer kär i "Nallebjörn". Fantastiskt kul låt ju! hahaha! ^^
Senare på kvällen var det fyrvärkeri. Gröna Lund fyller i år 130 år så det skulle ju firas så klart. Det va superfint! Ni anar inte! Det är något jag inte ångrar att vi satt i kylan i typ en halvtimma och vänta på. SÅ FINT!

Trumma på en liten trumma..

2013-08-23 | 18:12:44 | Dagbok 2013 |

De hade med sig en trumma till mig! HAHA!
Ja...jag vet inte vad jag ska säga om denna sak!? Skinnet är sjukt slitet, det syns till och med på bilderna! Det är en prydnadstrumma helt enkelt för som pappa sa; "Byter du skinn tappar den ju hela sin charm!". Måste ju hålla med om det. Den är lite speciell kan man ju påstå.

Praktiksök och Magnus Uggla

2013-08-23 | 11:19:28 | Dagbok 2013 |

Det blev inte så mycket bloggning igår.
Hade inget att blogga om och då kände jag att jag ska ju inte blogga bara för bloggandets skull..^^ Vill ha någelunda vättigt att skriva om i alla fall...
 
Idag har jag en fantastisk dag att se fram emot.
Börjar dagen som vanligt med en STOR kopp te och funderar över skolor jag kan höra av mig till för att söka praktikplats. Vet inte hur jag och min handläggare har tänkt oss detta. Kommer knappt hinna börja praktik innan jag går in i ungomsgarantin. Vi får se hur det går och hur vi löser det när och om jag får mig en praktikplats att hålla till på. Sedan blir det Gröna Lund och Magnus Uggla med Rebecca. Har inte träffat henne på hela sommaren typ så ska bli skönt att äntligen hitta på något!

Behåll sommaren eller hotta till hösten!

2013-08-22 | 12:13:21 | Fashion inspo | vissionboard |

Nu är det dags att hotta till det för hösten skulle jag vilja påstå!
Besatt av väskor som jag är kan jag varmt rekomendera dessa! Snygga och inte för att glömma billiga!
Den vita föredrar jag personligen i beige och passar perfekt för att behålla den ljusa fina färgen till outfiten på stan. Då den har "summer" i namnet tänker jag, varför inte behålla sommaren liiite längre genom att assosiera sig med sommarens vackerheter även under hösten!?
Leoparden är ju fantastisk om man vill vara lite mer vågad, glittrig och våga stå ut från mängden.
 
Dessa måste ju införskaffas från mitt håll när budgeten blir lite bättre och stabilare! :)

Kartellen Sebbe Saxx feat Myrna - Lilla flicka

2013-08-21 | 23:16:00 | Film & Musik |

en fantastisk låt som Rebecca fick mig till att lyssna på.
Perfekt om man har en dålig dag. Elller om man bara vill lyssna på något fint. :)

Black and white

2013-08-21 | 19:10:44 | Dagbok 2013 |

Fotade Natalie för några dagar sedan och här är några av bilderna.  Några av mina persolinga favoriter av de svartvita. Vad tycker ni?

Frågestund; Er vilja är min lag.. ;-)

2013-08-21 | 16:26:48 | Övrigt |

 

Jobbintervju på ett drömdelmålsjobb!

2013-08-20 | 18:24:23 | Dagbok 2013 |

Idag var jag upp tidigt.
Väntade på att soc skulle ringa, vilket de inte gjorde. Sedan var jag till AF på kurs och därefter in för att skälla lite på Soc. Det hjälpte så klart inte. Efter det åkte jag in till storstaden för arbetsintervju-möte-liknande med Popkollo. Spännande som fan och riktigt roligt! Ska i alla fall maila vidare inom organisationen och de verkade intresserade av att ha mig ombord. :) Tycker verkligen att ni ska söka till deras olika arrangemang om ni tycker om att hålla på med musik! :)

***

2013-08-20 | 08:30:00 | Fotografi - Fashion |

Idag är det full rulle igen...
Upp tidigt blev det också.Är helt slut redan! Blir tidig sänggång i kväll men innan vi börjar fundera på sånt...Dags att starta dagen! Vad har ni för planer idag?

Jäkla dag, mysig bloggträff och fotografering!

2013-08-19 | 22:37:00 | Dagbok 2013 |

Vilken jäkla dag alltså!
Har nu bokat tandläkartid (yey, me!) och känner mig sjukt stolt över det! Nu ska jag bli hel i munnen.. ;-) Därefter ner till arbetsförmedningen där våran kursledare var 20 minuter försenad men hon speedade på kursen och avslutade i alla fall i tid. Fixat lite övrig info från AF som jag kände att jag behövde (ni vet den här infon man måste ha men som de inte ger en utan man själv får jaga!) sedan in till soc för att fixa med lite papper som skulle in.
Sedan träffade jag Natalie på stan för att gå på en liten plåtning.
Först tog vi en fika inne på Gallerian och sedan åkte vi ut till Djurgårdsparken. Blev ca 640 bilder som jag ska försöka få mig lite tid till att gå igenom under veckan. :)
Natalie och jag har läst varandras bloggar länge nu. Flera år för att vara exakt och äntligen har vi kunnat ses. Det blev i alla fall en riktigt mysig eftermiddag i solen. Vi hittade oss till och med ett härigt irritationsmoment att dela med varandra. ^^ Och träffade en riktigt rolig konduktör. Lite inside-grejer som vi nu delar helt enkelt. ;-)

En to-do-list!

2013-08-19 | 11:10:33 | Dagbok 2013 |

Den här måndagen har jag lust att bara spola framåt.
Jag har ingen lust att facea att jag måste boka tandläkartid (orkar inte med att säga..."jag måste boka..." hela tiden och sedan aldrig göra det. Det är dags!) Har ingen lust med Arbetsförmedlingen, blir bara förbannad varje gång jag är där. Orkar inte fixa med massa papper men kan bli bra att få det inskickat så att man får pengar nån gång. Träffa Nathalie längtar jag som fan efter!
Ska sitta här och njuta av min kopp te ett tag till och sedan ska jag ta och sätta igång min vecka.
 
("Att göra"-listor har jag inte gjort på bloggen på väldigt länge och försöker att undvika dem, detta bevisar bara vilken bloggtorka jag har! hahaha! Ska försöka få ordning på mitt bloggande. till alla er som står vid bloggens sida och kollar in och läser med intresse i alla fall, STORT TACK!)

En fantastisk dag!

2013-08-18 | 22:07:26 | Dagbok 2013 |

Jag har haft en fantastisk dag!
Först var vi inne i stan, tog en fika och lärde känna varandra lite och därefter åkte vi in till djurgårdsparken och gick en promenad, lärde känna varandra lite till. Blev också inbjuden på Gröna Lund där vi körde på varandra lite istället med radiobilarna (när jag väl lärt mig hur jag kör frammåt...Åkte bakåt halva karusellen och förstod verkligen inte hur jag skulle styra framlänges). Taxi Stockholm är nu mer förstört för mig. ^^ Haha! Vi lärde känna varandra lite till och sedan åkte vi tillbaka in till stan för ännu en mysig promenad. En perfekt dag och jag längtar tills nästa gång vi ska ses! :D
 Bild: We♥it
Hade kameran med mig men fick inga bilder bra nog att lägga upp för detta inlägg.
Jag väntar med att lägga upp bilder på honom, skriva hans namn och helt enkelt presentera honom för er förrän jag vet om det blir vänskap eller mer mellan oss och tills jag vet om han är okej med att synas på bloggen eller inte. Eller om det kanske inte funkar alls? Who knows! Hoppas vekrligen inte på sista dock!

Janet Jackson - Rhythm Nation

2013-08-18 | 19:51:40 | Film & Musik |

Roliga minnen, fantastisk korreografi...Och åter igen; minnen!
Är syskonen inte bara för lika varandra!? ^^ Fantastisk låt och kolla på hur dansarna arbetar, alltså! :O Det är helt sjukt va de är duktiga!

If you are wondering you just have to ask.

2013-08-18 | 14:06:50 | Övrigt |

Jag bara funderade på hur många och vilka som brukar läsa min blogg via blogg.se-appen? ingen som måste göra det alltså, jag är bara nyfiken! ^^
Min syster visade mig nämligen att i favoriter kan man lägga till de bloggar man brukar läsa och på så sätt alltid ha dem med sig. Jag brukar inte använda appen, därav visste jag inte detta. ^^

Ingen vanlig dag idag inte...;-)

2013-08-18 | 12:19:00 | Dagbok 2013 |

Idag väntar en lite ovanlig dag i fröken Cajsa Lindahls liv. (och jag är som vanligt sen till den..^^).
Idag har jag min första date på kanske 10 år. Känner mig supergammal som säger det men jag tror att jag och mitt ex var nog på vår senaste date när vi va 13 men idag är det en annan kille som jag träffade på filminspelningen i söndags. Jag vet inte så mycket om honom än, vi hann liksom inte riktigt lära känna varandra på set. Har varit sjukt nervös hela veckan men nu när det väl är Dagen D så känns det bara bra.:)
 

När jag har mysigt klart med min jätte-kopp te och är klar vid datorn är det dags att göra sig själv till människa (vill säga; välja kläder, sminka sig, upp med håret och sedan är man good 2 go!). Vi ska ses inne i Sthlm kl 14.15 så bussen härifrån går 13.06. Detta kommer bli en riktigt bra dag, känner det på mig. ;-)

Portfolio för framtida jobb

2013-08-17 | 22:44:00 | Fotografi - Övrigt |

Minns ni surprisen jag snacka om för några dagar sedan?
Egentligen har den inte varit en surprise den senaste tiden då den funnits i min blogg ett tag men jag tror inte att ni har tänkt på det.
This is it, though...Jag har äntligen tagit mig i kragen och skapat ett portfolio! Där finner ni några av mina favoritbilder. Behövde det när jag sökte ett fotojobb sist och tänkte "varför inte göra klart den för framtida jobbsökningar inom fotografi?". Lättare när de ber om provbilder att bara kunna hänvisa en länk. ;-)
 
Är du fotobloggare och också vill skaffa ett portfolio eller älskar du bara att fota och vill kunna sortera dina bilder bättre? Klicka här och kom igång!
(Om ni använder er av länken och skapar ett konto, säg gärna till! Ni hjälper mig nämligen ett steg närmare att få ett gratis pro-konto!)

Audition, äntligen genomförd!

2013-08-17 | 18:56:00 | Dagbok 2013 |

Är helt slut nu ska erkännas!
Haft audition idag vilket innebar upp tidigt och iväg vid 11. Vi blev väl omhändertagna i alla fall och de var alla supertrevliga i jurryn och allt! Dansen gick sådär. Sången gick käpprätt åt h-vete, monolog sådär och ensamble-provet gick bra. Men tror inte att jag landar någon roll tyvärr. Men ger inte upp för det! "99 nej och ett ja" är mottot i den här branch och riktigt så många audtions har jag inte riktigt varit på än. ;-)

Safe Haven

2013-08-16 | 22:33:00 | Film & Musik |

Hjälp mig döda bloggtorkan!

2013-08-16 | 17:52:00 | Övrigt |

Två härliga buches jag satte ihop lite snabbt och kul i PS tidigare idag...Hade tråkigt..^^
 
Jag har sån jävla bloggtorka just nu. (ursäkta språket)
Jag övar ju bara inför audition i morgon och det finns inte så mycket att skriva om det.
SÅ jag tänkte att jag tar hjälp av er för något som jag kan blogga om även om jag inte har något att blogga om är kläder, roliga prylar, film och musik! Så därför ber jag er BOMBA MIG MED FILM- OCH LÅTFÖRSLAG! Då har jag lite att stå i, i kväll i sådana fall! :)

Before i die; things i have to do!

2013-08-15 | 22:52:50 | vissionboard |

Vi ser ju vars det hela slutar i alla fall. Fluttar till NYC och stannar där.. ;-)
Tänkte att jag börjar med att göra en scrapbook av härliga och fina minnen. Den kan man ju fylla på vart efter också fr jag tror inte att jag som 23 år har saker nog att fylla en hel scrapbook med.

Snart dags och det sitter inte tillräckligt bra...!

2013-08-15 | 13:49:16 | Dagbok 2013 |

 

Glittrar till det lite till - FOTO

2013-08-14 | 22:37:00 | Fotografi - Glitter |

Jag har suttit med flera bilder i flera dagar och redigerat om. Bland annat lite glitterbilder. Har egentligen inte gjort så mycket, bara lagt på lite kontrast. Att redigera har varit en skön paus i allt övande, i allt jobbsökande och i allt irriterande..^^

Tråkigt dagar, kreativa livsmål och casino-tankar

2013-08-14 | 17:55:00 | Tankar | Tips |

Hejsan alla fina ni!
Tänkte berätta varför min bloggning har varit lite halvtrist den senaste tiden. Om ni orkar läsa om det..^^
Dels har jag inte haft något att göra mer än att repa till en audition jag har på lördag och söka jobb, därav inte kunnat skriva om något roligt. Dessutom driver Soc, AF (Arbetsförmedlingen), och AME (arbetsmarknadsenheten) mitt liv just nu. De bestämmer vad jag ska göra och när jag ska göra det och det är sjukt irriterande! Hade nämlgen tänkt att jag skulle gå på casino med en kompis bland annat men det har inte blivigt av än. Det finns ju onlinespel så får väl lära mig alla termer och sånt tills jag kommer iväg med kompisen min så kan jag i alla fall verka hipp. ;-)
 
Är det någon av mina äldre läsare som varit på casino nån gång? Har fått för mig att det är lite som Gröna Lund. Även om man inte gillar att åka karuseller så har man ändå kul där inne. Är det lite samma eller kommer jag slösa min tid på att gå dit? ^^
Och till sist vill jag även lägga ut en liten point. Så bli inte sura nu!
Det finns vissa läsare som börjat "lägga sig i" mitt liv på fel sätt. Jag vet att ni bara vill hjälpa men när ni säger hur jag borde göra och borde gå till väga så känns det inge bra. Därför svarar jag inte vissa av er på det ni skriver ibland. Men däremot så bollplanka gärna idéer med mig! Jag har redan svenska myndigheterna i Södertälje som säger åt mig vad jag ska göra och jag håller inte med dem heller. Jag vet vad jag vill med mitt liv och inget tar mig dit just nu. Jag har pratat med AF ang. starta eget och om precis idag om en månad hamnar jag i ungdomsgarantin och kan börja söka kurser för starta eget och då även få starta eget-bidrag. Jag har planer för mitt liv, ni ska inte tro något annat. ;-)
 
Nu blev det ett längre inlägg än jag brukar skriva men någon gång ska väl det komma upp också. :)

Ana Free - Keep on walking

2013-08-14 | 14:15:25 | Film & Musik |

En fantastisk låt av Ana Free.
Hon har visserligen bara fantasitska låtar om man lyssar på dem. ;-)
 
Behöver tips på bra upptempolåtar i min musikgenre (pop/rock/soul/musikal) för framtida demoinspelning. BOMBA MIG MED LÅTFÖRSLAG OCH TIPS! Oroa er inte for om jag kan sjunga dem eller inte. Det jag inte tycker om eller inte klarar av det tar jag ju mig inte an i sådana fall. ;-)

Nu händer det grejer!

2013-08-13 | 13:43:51 | Design & html |

Oj, oj, oj hurrni!
Nu händer det grejer! Det kommer snart en ny liten överraskning! Ni anar inte vad jag håller på och busar i just nu (eller jo, två av er vet...men det är två av flera hundra så..♥). Var tvungen att sätta ihop detta för att kunna söka ett jobb så jag tänkte; varför inte göra klart det helt för att ha i framtiden!? Vi får dock se om det är något jag kommer behålla i sådana fall blir ju ni de första att få veta vad detta hemliga är! :D Dock fick jag inte jobbet för att jag inte hade körkort men de var väldigt intresserade av mig och ville att jag skulle återkomma om och när jag skaffat körkort.
Så, så blev det...håller på och gör klart det helt nu.

Nytt glitter - FOTO

2013-08-13 | 00:19:09 | Fotografi - Glitter |

Jag gjorde en nyredigering av en bild och blev ganska så nöjd. :) Tänkte så klart att ni måste ju få se den också då. ;-)
Vad tycker vi om vattenmärket?
 
Sitter för övrigt och finular med lite saker och känner jag mig själv rätt kommer jag sitta med detta tills dess att jag glömmer bort tiden. Det där med "Jag booorde gå och lägga mig" känner jag redan nu men har så sjukt kul just nu att varför ska jag!? Haha!

Min kamera!

2013-08-12 | 19:54:00 | Fotografi - Övrigt |

Jag får ständigt frågor kring min kamera och detta är vad jag har! Canon EOS 550D. Samt allt jag har till denna.
Jag tycker den är superbra och jag är nöjd med den. Haft den sedan våren 2012.
 
Har även en kompakt digitalkamera, en Samsung PL55.

Syrrans blogg är klar!

2013-08-12 | 15:58:00 | Design & html |

Nu är jag klar med syrrans design och den ligger uppe på hennes blogg!
Jag är själv nöjd och det verkar hon vara också, och det är ju huvudsaken. Massa roliga fonts i designen också som ni också kan ladda ner till eran dator från hennes blogg (se hennes meny till höger).

cat-inspired outfit!

2013-08-12 | 11:44:52 | Fashion inspo | vissionboard |

 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
 
Sista outfiten som jag har på lager..
Har ni tyckt om mina ihopsättningar? Vill ni se mer av de i framtiden eller är ni less nu? ^^

Filminspelning för kortfilm

2013-08-11 | 18:59:18 | Dagbok 2013 |

Vilken dag det blev!
Vi skulle ha satt igång kl 13 men som vanligt var man inte redo för tagning förrän en timma senare. I filminspelning, speciellt om man "bara" är statist, så är det mycket väntan. Denna gång var det regn som uppehöll oss mestadels. Det kom ett skyfall där i några minuter som flyttade fram hela tidsschemat Också att skådespelarna skulle repa igenom scenen själva några gånger. Men det gick ändå undan när vi väl var igång. Vi blev klara tidigare än beräknat.
Det var många som stannade för att titta på vad som hände runt om och det var också vad vi statister skulle göra (som ni ser är scenen ett polisingripande men mer än så kan jag tyvärr inte säga om filmen). Så de som stannade längre bort för att kolla in inspelningen blev ofrivilligt statister.. ;-) Men de syns ju inte lika väl som vi troligen kommer göra.
 
Hade ingen kamera med mig och de brukar inte gilla att man har det heller så jag fick använda min kassa mobilkamera istället. Man tager vad man haver som man så fint brukar säga. ;-)

Agerar statist idag!

2013-08-11 | 09:08:00 | Dagbok 2013 |

Ja, då var det dags igen! Ska statista mig..;-)
Denna gång ska jag dock inte partaya på nån klubb utan vara "ute på stan" som jag fattat det så det är skönt med omväxling, hehe. Blir borta hela dagen. Skönt att ha saker att göra känner jag spontant sådär.
 
 Syrrans bloggdesign ligger nu mer uppe på hennes blogg men det ska få ett eget inlägg för jag är inte helt klar med den än. Kommer i morgon eller senare.

En riktigt ful fågel gör sig bra på bild

2013-08-10 | 23:57:00 | Fotografi - Djur |

Foto: Cajsa Lindahl ©
 
Denna fågel var sjukt ful i verkligheten alltså! ^^ STOR och ful. OCH jag va livrädd för den. Den va dock inte så livrädd för oss. Oturligt för mig, haha! En mysig bild jag tog vid vattnet där fergan till Gröna Lund går ifrån. Vi satte oss där och tog det lugnt ett tag efter en lång och härlig foto-promenad idag. ;-)
 
Nu ska jag snart ta mig i säng. Otroligt trött och ska upp tidigt i morgon då jag har ett statistjobb inne i Hammarby Sjöstad.

En fotardag med Anders på stan

2013-08-10 | 21:40:33 | Dagbok 2013 |

Jag va in och fotade med Anders på stan idag.
Vi tog oss en promenad från T-centralen till Slussen och tog oss en liten vandring kring en del av Södermalm. Vi har bevittnat två bröllopspar och en fantastisk utsikt! Inget slår denna stad alltså! Trivs som fisken i vattnet i Stockholm. Dock lite lika bra i Södertälje. ^^
Vi hittade även ett gulligt litet hus som låg så bra på en "kulle". Vad vi inte visste var att tanten som bodde i huset stod och kollade in oss. Kändes dock som att bor hon där borde hon se turister springa med kamera hela tiden?
 
Det har varit en toppendag i alla fall! Bara chilla och snacka som Anders sa. :)
Jag är egentligen inte så mycket för att ses på en fika eller något annat som kostar. Mysigare med en promenad och bara umgås istället. ;-)
Det blev massa fantastiska bilder med halvkass redigering från mitt håll men fler kommer sen. Visste inte riktigt hur jag skulle få in dem i ett inlägg. Så det kommer komma lite småinlägg här och var med bilderna.. ;-)

5 saker du inte visste om mig!

2013-08-10 | 17:53:59 | Om Cajsa |

En dag av fotande

2013-08-10 | 10:04:00 | Dagbok 2013 |

Ber verkligen tusen gånger om ursäkt för att jag inte bloggade igår. MEN det var medvetet. Dels hade jag inget att blogga om då jag inte gjorde något igår samt att jag behövde hålla fingrarna i styr lite igår kände jag. Man behöver ju faktiskt inte blogga varje dag...säger de i alla fall! ^^ Det resulterade ju istället i att göra om designen.
 
Idag är jag i alla fall tillbaka och jag startar dagen med att göra mig klar för att åka in till Stockholm och möta upp Anders som jag gick Kulturama med. Vi ska ut och fota lite. Har känt att jag vill komma iväg och fota lite i Södermalm och nu ska jag äntligen göra det! Vet inte vad jag vill fota, hur jag vill fota. Jag vill bara fota! ^^ Känner jag mig själv kan det hända att jag tvingar honom att stå lite modell. Oops! ^^
 
Kul att komma iväg och göra något annat än att söka jobb i alla fall.

Förnyar mig igen...

2013-08-09 | 14:55:00 | Design & html |

Går kanske inte att missa att jag gjort om (igen)?
Vad tycker vi?
Personligen gillar jag på det något konstigt sätt....är lite emot mörka bloggar (vet inte varför..) men den är ju fortfarande vit i contenten och den är ljusgrå i wrappen. Samt det ljusrosa. Så...det funkar...? Eller vill ni hellre se min blogg lite ljusare? Jag vet att det är min blogg och tycker jag att det blir bra som det är så ska jag behålla det så men vill ändå veta vad ni tycker också. För känner ni "nää, ska det se ut så här vill jag aldrig komma tillbaka" då måste jag ju tänka om. ;-)
 
Också många som bett mig ta bort "Amatör" i amatörfotograf i headern då ni tydligen tycker att jag är en "fotograf" only... så efter mycket om och men...I'VE DONE IT! Nu är jag bara fotograf utan något amatörigt...Även om jag känner mig som en amatör då jag älskar att fota men har ingen utbildning inom det. Amatör för mig är inte någon som är okunnig inom sitt område. Slå upp ordet får ni se dess rätta benämnelse. ;-)

En av många fina läsare!

2013-08-08 | 22:01:46 | Mina läsare |

 

Pregnant & Beautiful! - FOTO

2013-08-08 | 20:23:39 | Fotografi - Människor |

Foto: Cajsa Lindahl © | Modell: Sara Lindahl
 
Ni verkade ju gilla mina bilder på syrran så i brist på annat är det vad ni får i kväll. ;-)
Jag vet...min bloggning har varit urtrist idag men har inte gjort något annat än att repa så det är inte lätt då. Men i morgon ska jag in mot stan, får se om jag hittar på något kul där som ni kan få ta del av!

Massa nya besökare....men vars tittar ni in ifrån!? :)

2013-08-08 | 16:18:48 | Mina läsare |

Jag har lite konstig och tråkig bloggning idag (ber om ursäkt för det...ska bättra mig!) men nu måste jag få veta...
Vars kommer alla ifrån idag? Det är massor av nya läsare som kollat in och kommenterat och jag blir mer än glad över det! Alla är så välkomna så! :) Men hur hittade ni in? Är jag länkad någonstans? Ni är hur som helst fantastiska allihopa, fortsätta komma förbi och kommentera! :)

Repa sång och monolog för kommande audition

2013-08-08 | 13:15:00 | Dagbok 2013 | musik - rep |

Jag har en audition om drygt en vecka som jag verkligen måste repa till idag...
Jag saknar monolog...eller egentligen inte..Har massor att välja bland men har ingen som just nu känns rätt och kan inte öva låten ordentligt då jag varken har ett piano eller en pianist på stand-by i min garderob..Dock hade det inte varit helt fel att ha det.
 
Planerar ändå att öva idag..MÅSTE! Har sökt 7 jobb via internet idag så jag är klar med jobbsökar-fronten. Hade tänkt att åka in till Sthlm och söka på Liljeholmstorget men det får bli i morgon.
BLIR NOG BRA DETTA...

Snart klar med bloggdesign...

2013-08-08 | 10:58:00 | Design & html |

Hela veckan har jag jobbat på en ny design till syrran.
Jag gör egentligen inte designer till andra men denna ville jag göra. Det va inte ens hon som frågade utan jag fråga om jag fick göra en till henne. Nu är det snart klart! ;-) Kommer nog att ligga inne på hennes blogg till helgen.
Några av er har redan fått sett den för att jag behövde lite feedback, I övrigt har den varit hemlig till och med för syrran. Som vanligt har jag inspiterats av fina Ida när jag gjorde den, precis som jag alltid gör....Ja till och med hur jag valt att göra detta inlägg är Adara-inspirerat! ^^ Jag börjar kunna kombinera min inspiration från Ida med min egen stil. Det är svårt dock för vi har egentligen så olika stilar men ändå så lika på något sätt...

Även jag kan vara sommarsöt och ändå rocka till det...

2013-08-07 | 20:44:00 | Dagens outfit |

Tessan hjälpte mig med att fota igår.. ;-)

Mother to be - FOTO

2013-08-07 | 15:16:56 | Fotografi - Människor |

Foto: Cajsa Lindahl © | Modell: Sara Lindahl
 
En till bild på min älskade syster och hennes fina mage. :) Finns många fina bilder på lager. Har svårt att välja vilka som ska få ta plats på bloggen. ^^
 
Sitter och leker med en design till hennes blogg också. Den blir nog klar i slutet på veckan. Då får ni ta och besöka hennes blogg och skriva vad ni tycker.. ;-)
Nu ska jag snart bege mig in till storstaden igen. Denna gång ska jag möta upp Magnus som bokade mig för att fota "100% Schalger" för några veckor sedan. Nu ska han få sina bilder. :) Och jag mitt fån redigerar de sista bilderna i sista minuten. SOM VANLIGT!

Fullpackad dag väntar!

2013-08-07 | 09:32:00 | Fotografi - Ego |

Dags att starta en ny dag.
Tänkte att innan jag sätter igång motorn inom mig och kör igång så bjuder jag på en liten ego-bild.. ;-) Också en liten tjuvtitt på gårdagens outfit som kommer upp senare. :)

Yoghs. på Östermalm

2013-08-06 | 22:32:34 | Cajsa tipsar |

Blev tipsad om Frozen Yoghurt bar-stället Yoghs för några veckor sedan och nu har jag varit där. Jag måste ju bara tipsa vidare om detta ställe!
Fantastiskt mysigt litet krypin och man väljer själv hur nyttig eller onyttig man vill vara! Helt laktosfritt dessutom så är det inte ett ställe för alla, så säg!? ^^
 
(banner-bilden snodde jag av Caty). ;-)

Old friendshiplove never dies!

2013-08-06 | 21:08:44 | Dagbok 2013 |

Fick chansen att träffa fantastiska Tessan idag! :D
Jag har inte träffat henne på flera år! Vi kom fram till att vi stött på varandra och senaste var för 2 år sedan. Annars när vi riktigt sågs var när Nanne var på Hambörgebörs för 6 år sedan. Det är för länge!
 
Tessan och jag är gamla barndomsvänner. Vi gick i samma konståkningsklubb när vi var små och vi var bästa vänner på den tiden.Vi var jämt med varandra och jag brukade sova över hemma hos henne te på Alnö i Sundsvall.
Det var så mysgt att prata gamla minnen och att över huvudtaget bara ses igen. Hon visade mig lite fina ställen i Stockholm som jag inte ens visste om och då har jag bott här ett år nu. Hon hjälpte mig också att fota lite. :) Jag har så otroligt duktiga människor runt mig! Jag dirigerar och säger hur jag vill ha och de bara gör! Själv är jag så egen av mig att skulle någon sätta en kamera i händerna på mig och säga "jag vill att du fotar såhär" så skulle jag ändå fota på mitt sätt. ^^ Passade på att söka lite jobb i Stockholm också. Bland annat på en supersöt baby-shop som hette Farmhouse Friends. Låg lite avsides på Östermalm och SJUKT söt! Sökte lite på centralen också innan jag begav mig hem. Fler jobb får helt enkelt sökas i morgon. :)

Sockersöt outfit

2013-08-06 | 11:43:32 | Fashion inspo | vissionboard |

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Ny favorit-läppglans

2013-08-05 | 23:48:00 | Cajsa tipsar | Tips - Hud, Hår & Kosmetik |

För ett tag sedan köpte jag en tidning för att en vän var med i den. Man fick då med ett litet sätt av läppglans och jag har fram tills nu inte använt dem. Det är absolut en ny favorit! Lätt och maturlig i färg. Dock är detta en test så det är inte så mycket och den är inte så stor. Vet inte vars jag kan hitta den!!!
 
Någon som vet vars denna finns att få tag på? HÖR AV ER!

En mysig egen-dag

2013-08-05 | 19:55:20 | Dagbok 2013 |

Bebismage - FOTO

2013-08-05 | 13:08:00 | Fotografi - Människor |

Foto: Cajsa Lindahl © | Modell: Sara Lindahl
 
Fick äran att äntligen fota min systers mage. :) Gravida människor är så vackra! Och min syster är så klart den vackraste av dem alla. ;-) Stolt moster, gudmor och personlig fotograf är jag till denne sötnos både nu och när den tittar väl tittar! ;-)

Morgondagens planer

2013-08-05 | 00:10:35 | Dagbok 2013 |

Tänkte dra mig till sängs nu.
Dagen har bara bestått av att redigera bilder. Massa bilder från babyshowern och en fotografering som jag hade med min syster. Måste dokumentera magen ju! heh... Så det har varit en ganska stillasittande dag. Gick en liten promenad tidigare idag dock men den räknas inte då jag gick med mormor och det gick inte precis undan. 
I morgon ska jag in till Stockholm, söka lite jobb och träffa en bloggerska och bloggläsare. Vem det är får ni veta i morgon, gissar på att i alla fall hälften av er vet vem hon är. ;-)

Små Citroner Gula

2013-08-04 | 19:52:00 | Film & Musik |

Kattmodell för en dag - FOTO

2013-08-04 | 18:47:16 | Dagbok 2013 |

Foto: Cajsa Lindahl ©

På kattjakt!- FOTO

2013-08-04 | 15:47:00 | Fotografi - Människor |

Foto: Cajsa Lindahl © | Modell: Pheobe
 
Några bilder på den urgulliga ungen från syrrans babyshower. Hon hittade en perfekt vän i syrrans katt Balloo. De busade hela dagen med varandra och Balloo var så varsam, såå! Så fina tillsammans så! :)

Babyshower!

2013-08-03 | 22:15:00 | Dagbok 2013 | Fotografi - Food |

Idag har jag varit på syrrans babyshower hela dagen. Det har varit SJUTK MYSIGT!
Vänner till systeryster var där, ena hade med sig sin egna söta lilla bebis! Vad är en babyshower utan en baby, liksom!? ;-) Även två av mina kusiner och min ena moster kom förbi en sväng. Sara fick massa fina saker till bebisen och var en riktigt god värdinna. Killen sin slängde hon ut lagom till att första gästen skulle dyka upp. ;-)
Var där från halv ett på dagen till halv sex på kvällen, sjukt trevligt alltså!
För att svara på några av era frågor som dykt upp;
- Syster vet inte vad det är för kön på barnet. Den lilla sparveln låg med benen i kors när det var dags att ta reda på det. ;-)
- Jag vet inte riktigt exakt vilket datum den är beräknad men som jag minns det är det någon gång i slutet på september, början på oktober. Men vi tror alla att den kommer komma tidigt då vi har historia av att vara snabba ut i våran släkt.

Ironic - Cajsa Lindahl

2013-08-03 | 18:53:00 | Musik - video/ljud |

Ett litet klipp från gårdagens karaoke... Klockan ett på natten men det gick bra i alla fall. :)

Efter låten kom det fram en halvscary metalrockare och sträcker ut händerna efter mig....Jag blir så klart livrädd! Det visar sig att han bara ville ta mig i hand. Efter säger han "Det är en ära att få ta i hand med en som faktiskt KAN sjunga! Jag älskar Alanis Morissette och du gjorde låten rättvisa!". Jag blev i alla fal superglad när jag fick höra det! :D

Förberedelsebak för babyshower

2013-08-03 | 10:51:00 | Dagbok 2013 | Fotografi - Food |

Igår var jag till min älskade syster och bakade.
Det blev en cheesecake, chokladbollar och en massa cupcakes! Hon ska ha sin babyshower idag så vi förberedde till det. :) Det var otroligt mysigt! Först var det bara hon och jag och sedan kom även våran kusin Jane och bakade med oss. Efter en liten stund kom också Linda och Jani på besök hos syster så vi tog en paus. ;-) Det blev i alla fall en otroligt härlig idag! Vi skulle också ha fotat bebis-magen men det blev inte så. Klockan hade blivigt så mycket så dels behövde jag gå och dels hade det blivigt dåligt ljus så jag ska till syster tidigare idag för att fota innan festandet.:)
Efter myset var jag till Onkel Sam med sjung karaoke med kusinerna. Blev också mysigt men kvällen slutade dessvärre inge vidare.

Har ni sätt iDiwa's smycken?

2013-08-02 | 18:22:54 | Tips |

Där är några av mina favoriter från iDiwa.se.
De har också fantastiska telefonskal! Dock har jag en iphone 3 och urvalet är inte så stort någonstans för den telefonen längre. Så fort jag har råd att uppgradera mig till en 5:a kommer åtminstånde ett av mina skal komma från iDiwa och som är designade av Malin Wallberg. Förhoppningsvis fler. ;-) Är ju också lite smågalen i väskor till mobilen och det har de så klart också! KOLLA IN VET JAG! :D

Mysig start på dagen, såhär ser resten av den ut...

2013-08-02 | 12:59:00 | Dagbok 2013 |

En ny dag...
Vaknade upp av att Ackapella låg vid min sida och gosade. Riktigt mysigt! Hon är riktigt go' när hon vill. ;-)
Denna soliga andra augusti, min namnsdag och min kära vän Maries födelsedag, kommer att bestå av att baka, baka, baka med min älskade syster! Vi ska även fota lite då jag tjatat om att jag vill fota hennes bebis-mage. Ska dessutom göra hennes nya bloggdesign. Kommer bli en ljus, simpel mammablogg. :)
 
Startat den med det godaste te jag någonsin druckit! Fjärils-te. Kommer ni över det nån gång nånstans så KÖP DET! 
Nu måste jag verkligen komma iväg till min fina syster! Pussar på er och ha en riktigt fin dag!

How to; GIMP. Bild i text!

2013-08-01 | 23:04:43 | Design & html |

Fick en liten fundering av en läsare kring att lägga in en bild i text, t ex att lägga en glitterbild på den så att man får glitter-text i bildprogrammet GIMP.
Kände att det är lättare att förklara i ett inlägg och vet också att det är fler som undrar över det så tänkte att jag skriver ett litet inlägg och berättar hur man gör. :) i 5 lätta steg.

Detta är nog det lättaste sättet att göra det på. Finns ju fler sätt men varför göra det krongligare än det är!?
1. Börja med att öppna den bild du vill ha i texten.
 
2. Skapa sedan ett nytt lager där du skriver texten i.
 
3. Markera texten med verktyget ni ser i bilden är markerat och använt.
 
4. Därefter går du ner till bakgrundsbilden som ska vara den bild du vill ha i inlägget (se bilden till höger) och högerklicka och klipp ut eller håll in ctrl-knappen och klicka X (klipper också ut bilden).
5. När du gjort detta öppna ett nytt fönster med en ny bild eller där du vill ha din text och klistra in. KLART!
Efter detta kan du även lägga till en kant kring texten och lite skugga för att framhäva ännu mer. ;-)
 
För Photoshoppare: Ni gör inprincip likadant. Detta funkar på samma sätt i GIMP som i PS.
Slutprodukten. ;-)
Med skugga och vit ram/rand.

Karaoke-queen

2013-08-01 | 18:44:00 | Fotografi - Ego | Musik - On stage |

Lite bilder från sist jag var på Onkel Sam i Södertälje.
En gång i tiden avskydde jag karaoke men idag när det bland det roligaste jag vet! ^^
Ingen press, bara gå upp och ha kul! Om man sjunger bra eller inte det skiter andra i.
 
Funderar på att gå ner och göra Onkel Sam osäkert till helgen.;-) Sjunga lite och se om moster med familj vill följa med. Den ända krogen jag känner mig trygg på, konstigt nog för det tycks vara slagsmål varje helg! ^^ Någon i Södertälje eller Stockholm som vill följa med!?
 
Klicka HÄR för att se och höra olika klipp när jag sjunger!

Min syster, 22 år idag!

2013-08-01 | 13:21:24 | Dagbok 2013 |

Min älskade lillasyster fyller idag 22 år!
Med bebis i magen som kan komma när som helst kommer hon få ett otroligt spännande, händelsefullt och rikt år! Grattis på din stora dag, jag älskar dig!

Prinsessa

2013-08-01 | 01:18:53 | Film & Musik |

 

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.