A pink bow makes everythink OK

2013-11-30 | 23:01:00 | Tips - Hud, Hår & Kosmetik |

Da personalfest

2013-11-30 | 11:43:00 | Dagbok 2013 |

Igår kväll hade vi personalfest!
Började riktigt bra.
2 timmar innan ockuperade jag och Linnea den "hemliga" toan utanför bildsalen aka skolans "spa". under allt fix lyssnade vi på lovsång, Linnea läste ur bibeln och berättade om den helige anden för mig och hade lite övrigt tjejsnack. Mys, mys.
Under själva festen bjöds det på middag, mysigt snack, skålningar och roliga lekar. Så otroligt trevligt alltså! Mycket skratt bev det tillsammans. När detta mys var slut började de flesta nyktra att dra sig hemåt och det blev disco av resten av kvällen. Då är det inte riktigt mitt ställe att vara på längre även om många nyktra var kvar, och en stor del av mitt arbetslag stannade ett bra tag in på kvällen men det hjälpte inte. Paniken bröt ut och kvällen slutade tyvärr med att jag skrek och skällde ut några av mina kollegor. inte så bra kanske. Men fram till hela discot bröt ut hade jag det galet kul och trevligt. Har några att be om ursäkt till på måndag.

Nu är det jul igen...

2013-11-28 | 23:07:47 | Dagbok 2013 |

Happ...
Då var det dags har jag minnsan sätt! Det där med att julpynta.
För er som följt mig minst ett år borde veta detta men för alla nya fina läsare; jag gillar inte att julpynta! ÄLSKAR att inreda men när det kommer till juldekorationer är jag inget fan. Fått det från min älskade far. ;-) MEN lite blir det. Har lite vita juldekorationer som är på väg upp. Tänkte fixa med detta i helgen.
Vad tycker ni om juldekorationer och pyssel? Något ni gillar eller helst vill slippa?
 
FATTA MIG INTE FEL NU! Jag tycker om julen. Men mer för vad den står för, myset med familjen och veta att mina nära och kära mår bra. Behöver inte pyssla och dekorera halva mitt rum för det.

Det är helt sjukt!

2013-11-24 | 23:18:46 | Dagbok 2013 |

Kan inte riktigt beskriva kvällen på annat sätt än att det är helt sjukt!
Jag gick till kyrkan trots allt idag. Och jag kommer aldrig att glömma denna dag! Den är för evigt med mig och sprider ett ljus i mörkret! Efter idag vet jag att jag kan göra vad som helst och inget står i min väg, för Jesus är med mig!
 
Idag, den 24/11 2013 blev jag, Cajsa Lindahl, frälst och det är bland det bästa jag har gjort i mitt liv! Har hela mitt liv varit atheist/icke troende och bara tyckt att kristendom är humbug som någon rolig filur satt och hitta på för flera 1000 år sedan för att lura människor. Idag vet jag att så är det inte. Fråga vilken som helst som gick kulturama med mig i år till exempel. Alla skulle nog säga "Cajsa? Tro på Gud? Nää....Hon är inte den typen".
 
Om du inte tror, om du är som mig och tror att du inte är värd att tro. TRUST ME så är det inte! Jag har en lång väg kvar att gå men ser fram emot varje steg! Jag går till världens finaste församling som jag idag kallar min familj och heter SOS Church.

Freedom Reigns - Michael Larson

2013-11-24 | 11:09:31 | Film & Musik |

 
Min kollega Linnea skickade mig denna låt här om dagen när jag va så nere. Den är riktigt fin och det spelar ingen roll vars man kommer ifrån, man kan fortfarande hitta styrka i den!
Lyssna och njut!
Om du kallar dig kristen, muslim, hindu, atheist...Det spelar ingen roll. Man hittar styrka i musik!
 
Jag får se hur och vad jag gör idag.
Ska jag göra vad jag skulle gjort idag så är det träffa D, träffa tjejerna i församlingen kl 14 och sedan kyrkan kl 16. Men jag vet inte.

Stockholms Fotomässan

2013-11-23 | 15:40:00 | Dagbok 2013 |

Hejsan hoppsan och god eftermiddag!
Har haft en fantastisk dag på fotomässan inne i Stockholm idag. Jag skulle ha kunnat stanna 3-4 timmar till men följet jag var där med ville dra sig hemåt vid 14 så, så blev det. Jag kunde ha stannat längre om jag ville och tagit pendeln hem men det är inge kul att gå runt där om man inte har sällskap ju!
Började hela mässan med att stå i en 40 minuters kö för att lämna in kameran på rengöring. Så värt det kan jag ju säga. Det va som att få hålla i en helt ny kamera när jag fick ut den igen. Ren och fin så väl utanpå sin invändigt. :)
Nu vet jag hur det ser ut på mässan till nästa år också. Kände när man va där att man skulle ha haft lite pengar ihopsparat till detta och köpt sig bland annat en ny fotoväska och lite annat smått och gått som fanns tillgängligt. Men kom därifrån med en ny kamerarem, två canon nyckelband, penna, lite visitkort och så klart en massa bra saker som jag proppat hjärnan med. Har sätt fantastiska fotografier och blivigt inspiterad till nya sätt man kan fota på.
Kändes bra att få höra fina saker från Canon själva om mina bilder men de tyckte så klart att jag skulle uppgradera mig med ett nytt kamerahus. Har haft det i tanke länge nu och kommer nog att göra det när jag väl har råd. Suktar just nu efter en Canon 7D. Får se om det kommit nån ny, ännu bättre, när jag väl har råd med en 7D som den kostar nu. Har det ju säkert. Och har det kommit en ny kommer ju den ta över 7D's pris (kanske lite högre) och 7Dn kommer sjunka i pris. Smart jag är...
Det va i alla fall min dag på fotomässan idag. :)
(alla bilder är tagna med min iPhone 5s eftersom att kameran va på rengöring hela dagen).

Tung i huvvet men life goes on!

2013-11-22 | 18:56:00 | Tankar |

Varje dag kan inte vara perfekt, inte ens utåt.
Det finns ju faktiskt en gräns för hur mycket man orkar.

Som ni kanske förstår på detta korta inlägg har det varit en tuff dag. Nej, egentligen en tuff vecka. Man orkar inte alltid vara en positiv själ.
Nu är det helg. Den är fullproppad med massor att göra. I morgon är det först fotomässa inne i Stockholm och sedan tjejkväll med knytis hos en tjej i församlingen. Söndag ska jag träffa D och sedan är det kyrkan som gäller. Mycket men det är roliga och avslappnande grejer så det blir nog en bra helg. Det är i alla fall vad jag hoppas på. Kommer hålla er uppdaterade för nu är det dags att börja mobilblogga som jag lovade att jag skulle göra när nya telefonen kommer, som jag nu haft i en vecka och inte bloggat ett ända inlägg ifrån. Fy mig!
Och lite mer personliga inlägg väntar i helgen och inte dessa opersonliga med texter eller "snodda" bilder som jag haft de senaste inläggen. Nej...Dags att blogga ordentligt, eller vad säger ni!?

Nya vinterskor? Ja, tack!

2013-11-19 | 00:21:00 | Tips |

Åh, vad jag skulle DÖDA för nya vinterskor! Eller nya...Ett par vinterskor över huvudtaget. Har inte ett par! Snor mormors boots under vintern. :/ Hittade massa snygga på Deichmann och till bra priser. Men bra priser spelar visserligen ingen roll för en som är pank! ^^ men för att jag ska komma ihåg sidan och för att ni ska få titta och shoppa lite snygga dojs så tipsar jag om denna sida! Ovan ser ni i alla fall 4 av mina favoriter.
Shoppa klackskor online. YEAH! xD
 
Vad tänker ni er för vinterskor nu i vinter? Är ni lite som mig och vill ha klack på dem? Jag älskar klack! Jag är ju bara 1,56 lång så vill ju gärna lyfta mig lite från marken så att säga. ;-) Någon som beställt skor från deichmann tidigare? Berätta gärna vad du tyckte om varan, leverans, bemötande och övrigt!

Låt oss ha en bra dag tillsammans!

2013-11-17 | 12:59:56 | Övrigt |

Idag är en sån där dag när man känner att inget håller en tillbaka!
Jag känner mig busig och på riktigt gott humör!
Med denna bild vill jag att ni ska få må riktigt bra idag! Ni läsare är en stor del av min blogg och därför en stor del av mig så när ni mår bra, mår jag bra! :) Låt oss ha en riktigt bra söndag tillsammans!

Cute n' purple

2013-11-17 | 00:20:48 | vissionboard |

Supersöt klänning från Banggood!
Kände att jag måste dela med mig av den till er. Den är ny i deras sortiment och den är ju bara så söt! Galet billig, precis som allt på den där sidan! Banggood är min drog. ;-)

Min iPhone 5s Champagne ♥

2013-11-16 | 14:08:53 | Dagbok 2013 |

Min iPhone 5s kom i torsdags! :D (Skulle komma på måndag så är extra glad!)
Det tog tid att få över alla appar och inställningar från min trea till den nya telefonen och mitt nanosim tog hela kvällen på sig att aktiveras så var utan telefon hela kvällen (och kanske inte den bästa kvällen att inte ha en fungerande telefon med premiär på musikalen dagen efter så mycket att fixa med och att jag och Linnea skulle kunna få tag på varandra) men SÅ värt det! :D Kameran i telefonen är fantastisk så nu blir det mer mobilbloggning från mitt håll. Har inte prövat slowmotion-filmningen än men det ska jag så klart också göra! Får se om jag börjar videoblogga igen nu också. Med bra mobilkamera och allt!
Är så glad och så nöjd! ♥

Premiär, sista föreställning och sedan över!

2013-11-15 | 20:12:00 | Dagbok 2013 | Musik - On stage |

OJ vilken underbar men jobbig dag det har varit! Eller ja. Den beskrivningen passar egentligen in på hela veckan.
Vi hade två föreställningar med åk 5 i morse med deras föreställning "Fia med knuff". Premiär och sista föreställning i ett. Nu är det äntligen över! Det har gått åt mycket tid och planering, fix, extrarep och Gud vet allt vi har ordnat med detta! Nu kan vi äntligen gå vidare! Har ingen aning om med vad men det får vi se till nästa vecka. ;-)
Det blev lite strul då vi i onsdags fick ett mail från en elev att hon inte kommer att komma så jag fick i sista sekund hoppa in och ta hennes roll och sedan dök en annan inte upp idag så vi hade lite panik över hur vi skulle göra. MEN då hade vi sån tur att vi har en elev som är en otroligt duktig teaterapa som tog den rollen också (så hon hade två roller). Gick till sist bra och allt satt! ;-)
Sitter och halvsover just nu så jag funderar på att göra en tidig kväll och krypa under tecket.
Jag var en grön pjäs. Grön 1 för att vara exakt. ;-)
Känns lite sådär dock att jag smälter in så bra bland barnen. De är 10-11 år och jag ser ut att vara en av dem..^^
Som ni kanske ser så har jag suddat ut alla andra ansikten. Vill egentligen helst inte göra det, hade viljat använda hela bilder också men får inte lägga upp bilder på eleverna, precis som jag sa i inlägget under. Även om det skulle vara Ok för dem vi måste jag ha även föräldrarnas tillåtelse.

Dagen före premiär!

2013-11-14 | 22:57:00 | Dagbok 2013 | Musik - backstage |

Oj vilken mysig, spännande och lång dag det har blivigt!
I morgon har åk 5 premiär på deras musikal "Fia Med Knuff" så idag har vaktmästaren och Thomas varit och riggat ljus i musiken och i morgon bitti riggas ljud. Vi har haft genomdrag med klasserna och jag har fått i ren panik hoppa in som en roll då en elev inte kommer att komma i morgon. Vilket blev lite stressigt då jag inte kan replikerna men det kommer nog att lösa sig. Ska se om jag kan öva manus samtidigt som vi riggar i morgon.
Hur som helst så jobbar eleverna så himla bra och har gjort rekvisita, dekor och så mycket annat. Idag gjorde vi klart spelplanen i ren panik. Jag och Linnea skulle inte vara så inblandade i det hela men det slutade med att vi i eftermiddag spenderade 2 timmar i övertid på övertiden i bildsaken för att börja om och göra klart. MEN inget ont som inte har något gott med sig. Det blev bra och vi hade så mysigt tillsammans med eleverna som kunde stanna kvar och göra klart.
 
Inga bilder på elevernas ansikten eftersom att det är rättigheter och sånt. Har frågat om lov att få lägga upp men vill ändå inte lägga ut bilder PÅ dem ändå eftersom att de är så pass unga. Men visst ser vi koncentrerade och duktiga ut när vi jobbar kreativt!? ^^

En tisdagskväll av bakstuga och provrättningar

2013-11-12 | 21:18:27 | Dagbok 2013 |

 
Jag fick äran att baka till morgondagens husförsamling så det är vad jag har gjort i kväll.
Bakade cupcakes, de jag vanligtvis brukar baka, samt att det troligen blir en paj också men den bakar jag på plats i sådana fall. Medan muffinsarna stod i ugnen rättade jag musikprov. Gick ganska fort så har ändå hunnit med relativt mycket i kväll. Speciellt när jag till och med hinner med att blogga en tisdag och allt. Brukar ju inte hinna blogga så mycket på vardagarna nu för tiden, men jag gör mitt bästa i alla fall. :) mormor och morfar stod i alla fall för provsmakningen och för att citera morfar; "Jag gillar när det är sött alltså, men de är kanske lite för söta. Men det kan ju ha att göra med att bagerskan är så söt också!" Tackar och bockar för det.
Det blev lite drama i köket också. Kom på halvvägs genom prossessen (alltså när de väl stod i ugnen) att jag hade haft för lite smör i så det va bara att ta ut dem, skrapa ner smeten i bunken och tillsätta mer smör men de lyckades räddas i alla fall. Bra det.
 
I morgon skulle jag ha kunnat få vara på ett bloggevent/jobb men tyvärr blir det inte så för jag fick infon idag. Lite för sent tyvärr. Men så det blir någon annan gång. Tror att det hade varit saker som ni hade intresserat er av att läsa dock så det är inte bara synd för mig utan för er med. :P Annars består dagen av musik- och engelskalektioner, planering, ärenden nere i stan och husförsamling. Yeah!

Jag blev en liten chokladpralin

2013-11-10 | 15:49:03 | Dagbok 2013 |

Det är ingen större skillnad. Ville få lite mer lyster, lite mörkare, lite mer färg och ta bort det slitnaste. Många som kanske tänker att jag har inte gjort något. Lite den reaktionen jag vill ha också. ;-) Att det är något som är anorlunda men man kan inte sätta fingret på det.
Färgen heter Kakaobrun och vi tog ca 5 cm av topparna. Det är helt sjukt hur mycket identitet som sitter i håret, egentligen!

Myskväll med syster

2013-11-10 | 01:19:00 | Dagbok 2013 |

Den här kvällen har jag spenderat med min fantastiska lillasyster Sara. :)
Hon färgade och klippte mitt hår och jag hjälpte henne med naglarna. Vi drack te, pratade, lyssnade på underbar musik och hade otroligt mysigt! Det måste göras om nån mer gång! Resultat av håret kommer så klart att komma. ;-)
Nu blir det sova som gäller. Sov för länge idag och har massa ärenden att springa i morgon innan SOS så måste ta mig upp i tid i morgon. Borde ställa en väckarklocka men man känner ju inte riktigt för att göra det en söndag och ledig dag heller.

When the world's spinning too fast

2013-11-09 | 14:01:00 | Dagbok 2013 |

 
Translation

RENT - Musikalen

2013-11-03 | 12:19:03 | fotografi - Stage & Artister |

Foto; Cajsa Lindahl ©
 
Jag va och fotade musikal igår på Farsta Teatern (om det kommer upp fler bilder på bloggen får vi se).
De va helt fantastiskt duktiga och en riktigt bra uppsättning! Jag kan inte fatta att han som satt upp hela grejen bara är 20 år gamal! :O Musikalen var den fantastiska uppsättningen av "RENT" och bland det bästa jag sätt inom musikalvärden och jag har sätt några föreställningar om man säger så. Om ni har möjlighet att gå och se den innan de haft sin sista föreställning så GÖR DET! Det är tyvärr inte så många föreställningar kvar.
 
Är långt ifrån klar med all redigering av bilder så ska återgå till det nu.;-)

En tråkig November-dag

2013-11-02 | 12:39:00 | Tankar |

Dags för en godisbit!

2013-11-01 | 17:23:00 | Fotografi - Människor |

Foto: Cajsa Lindahl ©
 
Om någon söker mig så är jag iväg och sniffar, pussar och gosar med min lilla godisbit till systerdotter.
Saknat henne så mycket då jag inte fått träffa henne på....2 veckor? Samma gäller min fina syster.

Second hand-shopping!

2013-11-01 | 13:31:00 | Shopping |

Hittade en fantastisk second hand i Södertälje för några dagar sedan men inte hittat in eller haft tid att gå dit så igår var jag på second hand-hunting och hittade till slut in! (Det va inte den mest logiska ingången om man säger så). Hittade lite fina kläder till min systerdotter Elina, en tröja tll mig och några LP-skivor.

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.