Kylig show mitt på medborgarplatsen!

2013-10-31 | 22:45:00 | Dagbok 2013 |

 Foto: Cajsa Lindahl ©
På bilden: Linnea Rafail
 
Kom hem ganska nyligen.
Har varit inne i stan på medborgarplatsen där SOS Church haft lite show och predikan.
Linnea sjung en låt som heter "Can't Deny" och predikade om hur man kommer till himmelen. Linnea är inte bara en otroligt bra sångerska utan en fantastiskt duktig och pedagogisk talare. De hade också ett gäng duktiga dansare men min favorit är en liten kille i kyrkan på 10 år som är GRYM på streetdance!
Det va en givande och rolig kväll i alla fall. Skulle ha varit på Popkollo-middag också men när kvällen med SOS va slut hade de börjat avrunda middagen hemma hos Maria också. :(

Put another dime in the jukebox baby!

2013-10-30 | 23:43:00 | Dagbok 2013 |

Har varit på inspelning av en ny TV-serie, om den nu kommer att börja sändas men det hoppas jag för det va ett riktigt bra program. Träffade Lina Hedlund som jag jobbade med under Copycat Singers. Jag fick chansen att säga "Hej" till alla fyra artisterna efter inspelningen och samt ge Ann-Louise Hansson lite beröm för något som hon verkade vara riktigt missnöjd med.
Programmet är i alla fall lite som "Så ska det låta" fast ändå inte och kommer, om det startar, att gå på tv4.
 
Efter att ha suttit i studion i 5 timmar på en hård plaststol sitter jag nu äntligen i min mjuka härliga säng och ska snart krypa under täcket och sova. Pussar på er sötnos!

Vanlig dag för lärare, gäller även lärarpraktikanter ;-)

2013-10-28 | 08:30:00 | Fotografi - Övrigt |

Foto; Cajsa Lindahl ©
 
Då var det måndag igen!
Många av er har säkert lov nu, själv har jag praktik som vanligt. Gör mig inget, bara härligt att ha saker att göra på dagarna.
Hade en väldigt givande kväll igår och är nu redo för en ny dag som kommer vara minst lika givande. Att jobba med Linnea är en fantastisk upplevelse. Det finns inte ord för hur fantastiskt det är! Hoppas att ni för en fantastisk dag på lovet så jobbar vi lärare på. ;-)

Söndag.

2013-10-27 | 12:47:57 | Dagbok 2013 |

Söndag. Härligt! Ska iväg till Sthlm-stan och träffa D. Efter att fått umgås med honom lite ska jag till SOS Church. Linnea leder lovsången idag så jag kommer vara lite on my own vilket är lite scary. Jag har aldrig varit en church-going tjej så det är lite obehagligt att trampa in själv men för första gången på länge har jag hittat någonstans där jag är välkommen som jag är, oavsätt vad jag tror eller inte tror på i livet, oavsätt vad jag gjort eller gör i livet. Oavsätt nånting så är jag välkomnen och det känns helt fantastiskt! Och ni som följer min blogg dagligen kan kanske förstår hur mycket det betyder för mig att ha ett ställe where I feel like I belong.

Beställt!

2013-10-27 | 09:20:40 | Shopping |

I fredags kom den till Sverige så i fredags beställdes den! iPhone 5s Champagne.
Har sagt att jag ska köpa den när den kommer till Sveige och nu är det gjort! Det är tre veckors väntetid då det är ett högs tryck på just den champagne-färgade men det är det värt! :)
Kommer med min nya telefon kunna uppdatera min telefon. Har en iPhone 3gs just nu och i och med att iOS7 kom så slutar det komma uppdateringar för 3gs'en. Kommer också kunna mobilblogga mer då det kommer att vara en kamera som går att använda!
 
Nu kanske mina älskade vänner och ni bloggare som vet om att jag inte har något betalande jobb undrar hur jag har råd med detta. Simpelt! Jag förlängde bara mitt abonemang då det gick ut nu i Oktober, så jag betalar lika mycket som jag gjort innan på min gamla telefon. Det skiljer ungefär en hundralapp i månaden så helt och hållet samma pris är det inte. Jag ställde 100 frågor på affären för att vara helt säker på att jag beställer den nu och efter alla svar kände jag mig väldigt väl till mods så jag sa "let's go for it!".

Spread music when you have a pickmaster!

2013-10-26 | 20:29:25 | Tips |

Nej, då. Jag lever!

2013-10-26 | 16:44:00 | Dagbok 2013 |

Oj oj oj, hurrni!
Det är fan GALET va saker jag har att göra! Till och med på helgerna, så bloggen har verkligen fallit ur mina händer. Har inte bloggat på två veckor nu! MEN jag lever. Ville bara tala om det för er. ;-)
Ska göra mitt yttersta på att falla in i bloggandet igen. Med start idag! Ska sätta mig genast och skriva på ett inlägg som jag borde ha lagt upp för länge sen. Sedan kör jag på "som vanligt", tänker inte gå tillbaka speciellt mycket med "det här har jag gjort" utan satsar mer på "det här gör jag" som jag brukar. :)

Pussat och kramat på min lilla Lundenska!

2013-10-13 | 22:18:00 | Dagbok 2013 |

Träffade min finaste Maja idag! ♥
Hon bor annars i Lund så vi ses inte så ofta. vi sågs senast i början av 2013 då jag va ner till henne under en helg.
Vi vandrade runt lite i Sthlm innan jag tragiskt nog dumpade henne på tåget tre timmar senare. Hade velat kidnappa henne i en vecka! ;-) Hon är verkligen en av de goaste människor jag vet och en av minabästa vänner! Tusen tack gumman för en fantastisk eftermiddag!
 
Nu blir det sova för min del och peppa inför morgondagen.

entering the world of christianity....sorta...

2013-10-13 | 10:19:00 | Dagbok 2013 |

Ber om ursäkt för att det blir bildlöst
 
Alltså...WOW!!
Det är ett bra sätt att starta en beskrivning för gårdagen. Hela grejen kändes jättemysko när jag först kom dit. Möttes av en kram av någon jag inte känner och jag är inte den som gillar närhär av vem som helst så blev väldigt chockad men det va inte denända kramen jag skulle få under kvällens gång. Linnea kom ungefär 10 minuter efter mig och därefter släppte jag inte hennes sida, så livrädd var jag! ;-) att vara mitt bland mycket folk är inte riktigt min grej så hade lätt panikångest hela kvällen då det va över 250 pers närvarande.
Men SOS Church bjöd på en fantastisk kväll och konsert! En resa över hela världen och mötet av flera olika kulturer. Är så glad åt att jag gick och att Linnea bjöd in mig. Över huvudtaget så spenderar jag och Linnea hela våran vardag tillsammans så förstår fortfarande inte riktigt hur hon ville och orkade bjuda med mig på något uttöver jobbet. Vem orkar spendera så mycket tid med mig egentligen!? Hon är en fantastisk människa och jag hoppas verkligen att hon vill behålla kontakt efter praktiken för jag är vädligt glad över att ha henne i mitt liv just nu. Många på min praktik har under denna korta period ändrat mitt liv drastiskt och till det bättre men det Linnea har gjort för mig den senaste tiden går inte ens att bekriva i ord!
 
Om mission SOS har det så här varje gång de går i kyrkan har jag inget emot att besöka deras församling igen. Kände mig dock som en katt bland hermelinerna och lite peer-pressure över det hela med att "låta Jesus komma in i ditt hjärta". Jag har inget emot kristna, kristendomen eller någon religion jag känner till för den delen men det är inte riktigt för mig. Men jag hade det som sagt var sjukt mysigt och trevligt trots en lätt panikångest som höll sig kvällen ut. Kom även därifrån med en handbibel som Linnea tyckte att jag skulle ha.
Av en tre timmars konsert i en fantastisk snygg och unik kyrka var det kanske 10 minuters snack om Gud och Jesus så för en som mig som inte riktigt är van vid sånt så var det faktiskt riktigt skönt.
 
Som några av er vet som läst min blogg ett längre tag så blir jag väldigt blödig i en kyrka och kan inte gå in utan att komma ut gråtandes inprincip och den där lätta känslan man får efter att man gråtit. Det gjorde jag inte igår. Jag gick ut med världens leende och de sista orden jag möttes av innan jag gick vidare till t-banan var "You are very beautiful!".
 
Till sist måste jag be er om ursäkt för det blev inga bilder igår. Glömde totalt bort kameran som låg i min väska. Kom på denn i mitten av alla festligheter och då hade jag ingen lust att gräva.
 
Någon av mina sthlms-läsare som brukar besöka SOS Church?
 
Nu börjar jag bli less på att skriva med lösnaglar så blir inge längre nu. ;-)

"Ta hand om mig själv"-dag

2013-10-12 | 16:44:24 | Dagbok 2013 |

Har haft en "ta hand om mig själv"-dag.
Tagit ett härligt och långt bad, fixat med naglar, håret, sminkning och annat mys nu ska jag snart iväg på buffé-konsert med Linnea. är kanske lite överfixad för dit vi ska men det skiter jag i. :) Det kommer bli en mysig kväll tror jag.
Skriver mer om det i morgon. :) Tar ju med kameran så klart. ;-)

Big thanks and have you voted for me?

2013-10-09 | 12:54:31 | Övrigt |

"Ni vet en sån där to-do-list!?"

2013-10-08 | 19:31:50 | Dagbok 2013 |

Haha, ja min to do list ser kanske inte riktigt ut så här på dagarna men hade det inte varit coolt alltså!?
Dagen har bestått av musik- och engelskalektioner samt lite kreativt skapande i bildsalen med fjärdeklassarna. Efter jobbet sprang jag lite ärenden på stan och genom telefonen men hann inte med allt innan allt jag skulle på hade stängt. Får ta resten en annan dag. Sedan har jag fått äran att rätta engeska-glosor (men det gick ganska så fort) och nu ska jag snart sussa! :)
 
I morgon har vi två musikpass och två engelskapass att se fram emot med eleverna samt ett "elevens val". Älskar verkligen min praktikplats (på gott och ont)!
 
Mina veckodagar ser ju ganska så mycket likadana ut och därför suger mina uppdateringar. Helgen däremot har jag nya fuffens för mig lite hela tiden så återkommer då om jag inte får något mer intressant att skriva om tills dess. ;-) Har massa saker jag har lovat att blogga om och göra video loggar om men det har inte riktigt funnits tid till det. Ska se vad jag kanske kan hinna med till helgen.

Utan att egentligen ha något vettigt att skriva om...

2013-10-06 | 21:29:40 | Dagbok 2013 |

Jag har verkligen inget vettigt att skriva om idag.
Sprang lite ärenden i Stockholm idag och efter det var jag och pussade på min älskade systerdotter. Vi skulle ha fotat mor och dotter men varken jag eller syrran orkade så det får bli nästa helg eller nåt.
Sedan jag kom hem har jag bara spelat lite gitarr och en låt som jag ska göra med klasserna i morgon. Kommer bli kul. Har precis duschat och nu är det dags att snart krypa till kojs.
Som sagt...inget vettigt att komma med. ;-)
I morgon kommer det bli kul. Vi har de söta lågstadieeleverna och de älskar verkligen att kramas så det är helt underbart! Därför passar även kanon-låten jag ska göra med dem, "Lustfylld Kanon".
 
Ska ta och koka mig lite grönt te nu och sedan ska jag sova. Natt natt sötnosar!

Fotografering och gosa står på schemat

2013-10-06 | 12:52:00 | Fotografi - Människor |

Foto: Cajsa Lindahl ©
 
Idag ska jagspringa ett litet ärende på stan och därefter ska jag till min älskade syster och fota henne och bebis. :)
Fotade henne när bebis va i magen så nu måste jag ju fota när ungen kommit. ;-) måste ju byta lite bilder i hennes header på hennes blogg. Jag är så jäkla stolt moster, får inte nog av ungen!
 
I morgon är det en ny vecka. Ser fram emot den! Vi har mycket att göra men det är ingen nyhet. ;-)

Mosters lilla godisbit!

2013-10-05 | 11:25:46 | Fotografi - Människor |

Foto: Cajsa Lindahl ©
 
Min sötaste lilla systerdotter!
Älskar henne sååå mycket och man kan ju bara inte släppa blicken från henne! Så fin! :) Jag är en så himla stolt moster att ni anar inte! När min ekonomi blir lite mer stabil ska jag skämma bort henne med massa rosa saker! :D
Min syster och hennes kille prövar fortfarande massa olika namn så de har inte riktigt bestämt vad hon ska heta än.

Mina kreativa vänner; Linnea Rafail - Waiting

2013-10-02 | 20:47:20 | Film & Musik |

Vars ska jag börja när det kommer till denna människa!?
Finner inga ord! Hon är fantastisk! Jobbar med henne varje dag just nu då detta är musikläraren på skolan där jag praktiserar! Har gått bredvid henne i typ 3 veckor nu och har redan lärt mig så sjukt mycket! Hennes reportoar består nog bara av egenskrivet material. Önskar att jag också kunde skriva eget men tyvärr så suger jag på det. Hon inspirerar även i livet, inte bara i musiken. Det går inte att förklara hur mycket Linnea inspirerar mig just nu! Finner inga ord som sagt!

Bebis-sniffar-kväll!

2013-10-01 | 21:10:15 | Dagbok 2013 | Fotografi - Människor |

foto: Cajsa Lindahl ©
 
Min syster har fått sin bebis!
Så nu är jag stolt sniffande moster! :) Varit och gosat, pussat och luktat i kväll direkt efter jobbet/praktiken. Riktigt mysigt! Hon är fantastiskt söt och minsta lilla mimik som hon gjorde kunde jag inte låta bli att bli helt överlycklig! SÅ SÖT! Och allt är så litet, helt galet! ^^
Ska se till att få en ordentlig bebisfotografering med mor och dotter nån dag (Ska kolla om syrran orkar och vill på söndag). Denna unge kommer verkligen att ha sitt liv dokumenterat i bilder! :)
 
Har massa bebisbilder som jag tog idag men väntar med dem tills jag fått klartecken från min syster att det är OK att lägga upp dem.
 
Kolla in min syrras blogg för bättre uppdatering över denna lilla sötnos!
Jag kommer försöka vara där så ofta jag bara kan men tyvärr kommer det inte bli så mycket som jag önskar att jag kunde vara där.

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.