Sjukhus & fredagsmys! - Vlog

2016-04-28 | 12:24:00 | Videoblogg |

Nu kommer sanningen fram...

2016-04-27 | 12:28:00 | Dagbok 2016 | Fri från anoerxi, Social fobi, Paniksyndrom & Borderline |

Nu känner jag att jag kan berätta för er vad som händer då jag har pratat med min familj om det först och jag har haft första mötet på Capio Ätstörningscenter.
 
Som ni har sett här på bloggen så har jag ju inte mått speciellt bra, åkt in och ut på sjukhuset och det har bara varit ren kaos i mitt liv. Grejen är den att min ätstörning och anorexi har nämligen krypit sig tillbaka. Ångesten får en ny mening och mina vänner och familj, min kurator och min läkare blir bara mer och mer oroliga så min kurator och läkare skickade tillslut, med mitt godkännande, en remiss till Capio Ätstörningscenter. Kommer ni ihåg det stället? Innan hette det Capio Anorexicenter och jag lär kalla det för det from time to time där jag var sommar/höst/vinter 2014 innan jag blev utskriven.
Idag var jag där på mitt första bedömningssamtal sedan jag blev utksriven. Nytt namn, nya lokaler, skitjobbigt alltsammans! Innan veckan är slut ska jag dit på en till träff fast på slutenvårdens lokaler på "studiebesök". Under bedömningssamtalet idag kom de nämligen fram till att om jag ska ha hjälp och stöd från dem blir det på slutenvården då de andra behandlingarna inte kommer vara tillräckliga för mig och jag behöver större stöd enligt läkaren. Min kurator var med mig hela samtalet och kommer vara med på studiebesöket också vilket jag är galet glad över! 
 
Inläggningen är helt upp till mig, det är jag som bestämmer så på måndag när jag har samtal med min kurator som vanligt ska vi prata om hur jag vill göra.
 
Så nu vet ni!
Tror många av er redan hade räknat ut detta men nu har jag fått sagt det med mina ord.
Jag tänker inte spekulera i hur vida jag vill göra med detta vad här på bloggen förrän jag har tagit ett beslut. 
 
Och för er som tycker att jag inte skulle ha skrivit detta på bloggen att det är för privat och att jag borde inte dela med mig av detta; Det är min blogg, passar det inte er så läs inte. :) Det är inte precis som om hela världen läser min blogg i alla fall och bloggen är i första hand för mig att kolla tillbaka på....you know the drill by now!

Äntligen FRI!

2016-04-26 | 12:26:00 | Dagbok 2016 | Fri från anoerxi, Social fobi, Paniksyndrom & Borderline |

Igår blev jag utskriven från psykiatrins heldygn. WOHO! Låt oss fira...på något sätt..
Jag har ett fulls schema inplanerat denna vecka med start från...tja, igår. Med samtal med min kurator. Har sagt det förr och säger det igen, hon är så grymt bra! Idag ska jag på powerwalk med en gammal kollega och vän och sedan ska jag till min kompis Michaela och bara hänga. Hon har för övrigt tankar på att starta en blogg! Ska bli så spännande!
Efter utskrivningen hade jag lite att stå i. Fixa mina mediciner från sjukhusets hemska dosett in i min egna. Inte för att den är så fin heller men funderar på att pimpa den nån dag när jag får tråkigt. :) Fixa blogginlägg och städa. Ja, det var väl det min gårdag bestod av. Jag är SÅ GLAD åt att vara utskriven! Känner mig fri!

I ❤️ Stockholm!

2016-04-25 | 17:37:59 | Tips |

Jag ÄLSKAR stockholm!
Alla frågar mig vad jag gör här nere när mina föräldrar bor i Sundsvall och det är så många svar på den frågan. Först och främst är jag vuxen, jag kan inte bo hos mina föräldrar resten av mitt liv liksom, jag behöver få leva mitt eget liv men också för att Stockholm är fylld med så mycket mer möjligheter än i Sundsvall. Som musikalartist finns alla jobb här, när jag är igång är Stockholmsstressen verkligen mitt tempo och alltså....Det är en bättre stad för mig helt enkelt!
Gammal bild från mitt arkiv.
 
Jag har alltid viljat flytta till denna underbara stad. Möjligheterna är enorma men ibland blir det lite trist och man vet inte riktigt vad man ska hitta på för kul här näst. Då är jag glad över att Ballbreaker finns. Det inspirerar verkligen till saker man kan hitta på i denna fantastiska stad både själv och tillsammans med sina vänner. Om ni ska till Stockholm nån gång och inte har några planer på något att göra eller vill checka nån bra restaurang att gå på eller vad ni än vill hitta på, kolla in bland Ballbreaker och deras aktiviteter
Ibland är det kul att göra något utöver det vanliga, till exempel gillar jag att bowla men det sker ju inte så ofta. Tyvärr. Man borde kanske göra det nästa gång man hänger med kompisarna istället för att sitta hemma i soffan. Lite mer socialt. ;-)

Fantastisk dag med stora idolen inblandad! - Vlog

2016-04-23 | 14:03:50 | Videoblogg |

Förlåt att filmen är lite sen, den har legat ett tag på youtube men jag har haft annat jag ville få upp på bloggen först. Det är det jag säger till er, ni måste prenumerera på min youtube för ibland kommer inte klipp därifrån upp här. ;-) Klicka här för att komma till min vlog-kanal!
 
 
Jag har sagt det förr och kan säga det igen. Jag vill inte ha följare bara för att ha följare. Som jag säger i vloggen så älskar jag att göra detta så antalet bryr jag mig inte om men jag vill börja göra collabs med youtubers som inte har så många följare för att hjälpa dem men då behöver jag kanske ha lite följare själv. Tänkte att jag börjar med det när jag har kanske 500 så jag är långt ifrån det! Så vill ni inte bara följa mig utan kanske i framtiden få tips på andra youtubers, prenumerera NU! :)

Ny update...

2016-04-22 | 16:53:00 | Dagbok 2016 | Fri från anoerxi, Social fobi, Paniksyndrom & Borderline |

Haha, ja hurni!
Det verkar som om jag är tillbaka till bloggen i alla fall efter en kortare paus...xD Vi får se hur länge det varar dock. Låt oss hoppas på att det håller sig ett tag!
 
Idag har jag varit på avdelningen igen, fått medicin för helgen och tagit glykosprover. 4,7 så det är upp! yey! Även blodprov, eller rättare sagt; de stack mig, grävde runt lite med nålen men inget kom och jag vägrade bli stucken igen. De ska göra om det på måndag istället. Det är all update jag kan släppa fram tills på måndag då vi får se om det blir utskrivning eller inte. Håll tummarna för att jag får komma ut!
 
Resten av dagen kommer bestå av vloggning, hämta paket på ica, kanske åka till st görans och prata anonymt med någon där så att jag kan få prata utan att det kommer med i min journal och sedan bönenatt med kyrkan. Kan verkligen behöva det just nu! Kommer nog inte va med på hela dock för det blir så sent.
 
Hur ser eran helg ut? Några roliga planer?

En dag i taget

2016-04-21 | 16:55:14 | Dagbok 2016 | Fri från anoerxi, Social fobi, Paniksyndrom & Borderline |

Jag fortsätter att kämpa framåt. 
Glykosproverna visade idag att mitt värde gått upp med 0,1. Kanske lite men det är något och det räckte för att jag skulle få nattpermission i natt igen, woho! 
Jag var in till avdelningen kl 9 som bestämt, jag är en sån duktig patient som lyssnar på läkaren och håller mitt avtal. ;-) Tog provet, spelade skip-bo med mina nya vänner där och drack halva min "lunch". Var där i 4 timmar och sedan fick jag äntligen gå hem till mitt igen. Det va supermysigt att spela kort med tjejerna. Tiden gick så mycket fortare och vi hade det så trevligt.
Jag känner bara att jag vill bli utskriven! Jag gillar inte längre våran deal om permissioner. Jag kände igår att jag bara vill hem så när jag inte fick bli utskriven men kunde få permisar så tog jag det. Nu är jag bara less på perm också. Vill inte känna mig bunden till avdelningen!
 
Detta är nog första gången jag känner att de verkligen försöker hjälpa mig på avd. Det är tredje gången jag ligger inne och innan har det känts som om de bara övervakar mig men inte gör något. Den här gången är det mer aktivt MEN jag tycker fortfarande inte att det är speciellt bra på avd. Don't like it at all! Känner mig inte sedd och de har aldrig tid för patienterna och jag tycker väl ändå att vi borde vara prioriterade men tydligen är vi inte det.

Det var då ett jävla pendlande!

2016-04-20 | 19:39:57 | Dagbok 2016 | Fri från anoerxi, Social fobi, Paniksyndrom & Borderline |

Hej mina kära vänner! Jag är egentligen fortfarande officiellt på en bloggpaus (jag vet, detta blir mitt andra inlägg sedan jag sa det men jag vill bara uppdatera er, skriva av mig lite och sedan vill jag bara blogga, saknar det men jag har inte tillräckligt att blogga om för att kunna komma tillbaka helt. Behöver spendera lite tid med mig själv och mina vänner just nu och inte bloggen.
 
Det är i alla fall ett jävla pendlande på mig just nu....In och ut på sjukhus far jag!
Jag åkte till min kurator i måndags för samtal med henne och min läkare och det slutade uppe på avdelningen. Mitt blodsocker låg på 2,9 så de vågade inte släppa hem mig och mitt blodtryck var alldeles på tok för lågt även det. De började snacka om hur jag kunde hamna i koma med mina värden men sånna skräck-senarium skrämmer inte riktigt mig. xD
De har tvingat i mig näringsdrycker för att få upp mina värden för om jag vill bli utskriven (vilket är det ända jag tjatar om hela tiden för personalen att jag vill) så jag har inte så mycket val. Det är sjukt motit och det går inge vidare alls men jag vill verkligen ut så jag måste försöka! Gör mitt bästa i alla fall... Mitt glykos låg på 4,1 i morse så de har i alla fall släppt hem mig på nattpermis idag vilket jag är sjukt glad över! Ska tillbaka i morgon kl 9.
 
Det är en lång historia vad som egentligen har hänt och händer men håll er till tåls för jag kommer att knyta ihop säcken och låta er få ta del av vad det är som händer men jag känner just nu att jag inte vill säga allt. Har pratat med min familj så de vet nu så snart ni med. Tror att många av er trogna läsare redan har förstått och speciellt efter detta inlägg bör många ha fattat men jag är sån som "om jag inte har sagt orden så vet ingen"...Funkar inte riktigt på min syster. xD Den kvinnan läser av mig som om jag var hennes egen hand!
 
Det händer galet med saker i mitt liv just nu helt enkelt. Saknar bloggen, saknar att svara på era fina kommentarer och att läsa era bloggar! Det blir liksom så att när jag inte sitter vid min egen blogg så läser jag ingen annan heller. Nu ska jag njuta av resten av kvällen, lägga upp en vlogg som skulle ha kommit igår men eftersom att jag va på sjukan så gick det inge vidare och sedan ska jag sova så att jag orkar upp för att vara tillbaka till kl 9 i morgon.
 
Älskar er och tack för att ni är så tålmodiga när det kommer till mitt dåliga bloggande. Och förlåt att det blev överdrivet långt inlägg, försöker ju att hålla mig kort men behövde få lätta lite på mitt hjärta.

Piccadilly formar av Pernilla Wahlgren - Nylansering på MiNilla idag

2016-04-16 | 22:54:00 | Dagbok 2016 | Nanne & PW | Shopping |

Idag har jag och mina vänner Marie och Nicklas varit på butiken MiNilla på fridhemsplan i Stockholm på nylanseringen av Pernilla Wahlgrens ugnsfasta formar och skålar. Det va helt fantastiskt trevligt att hänga några timmar tillsammans och träffa underbara Pernilla. Det va lite jobbigt till en början med mycket folk, varmt och trångt men lagom till att det började lätta på folk i lokalen började jag kunna njuta av upplevelsen.
 
Min shopping på MiNilla bestod av två portionsskålar i grå-beige färg. Hade sjukt svårt att bestämma mig på grå eller rosa men tänker att jag ska köpa de rosa också framöver. Vill också ha en större rosa skål men eftersom att jag är inneboende är jag inte i behov av det just nu så det får bli någon gång senare i framtiden när jag har eget igen.
 
Det va en suveränt trevlig dag! Tack fina Pernilla, Marie och Nicklas!
Jag har dessutom vloggat idag så på tisdag får ni följa med mig på detta mingel och nyrelease. Hur låter det? ;-D

En händelselös dag

2016-04-11 | 18:06:34 | Dagbok 2016 | Fri från anoerxi, Social fobi, Paniksyndrom & Borderline |

Hejsan mina kära vänner!
Idag har det inte hänt så mycket. Tanken va att jag skulle vlogga men eftersom det inte varit så händelserikt så skäms jag för mycket över vloggen för att lägga upp den.
Jag har varit hos min kurator på samtal och sedan bort till ICA förr att handla. Som sagt, inte så händelserikt. Samtalet hos kuratorn var däremot händelserikt men inget som jag känner för att prata om på bloggen. Det händer en hel del i mitt liv just nu som jag inte vill släppa in er i så bloggen och youtube kommer att bli lidande ett tag, inte så många inlägg framöver. Ska göra mitt bästa men behöver tänka på mitt eget mående just nu.

Soundtrack to my life - Tag

2016-04-09 | 11:37:40 | Videoblogg |

Min nya iPhone 6s

2016-04-07 | 23:34:41 | Shopping | Tankar |

För er som sett min senaste vlogg vet ni ju att jag fick låna en Samsung S4 av mina älskade föräldrar i helgen och att jag har haft tankar på att byta från iPhone till Samsung. Well...Efter 2 dygn med Samsung höll jag på att bli GALEN! Så....Jag var in till Telia i måndags och bytte upp mig till en iPhone 6s från min 5s som bara har kronglat de senaste veckorna. La pengar på att byta batteri då andra trodde att det var det som var felet men som jag förstod så hjälpte inte det. Jag är SÅ nöjd med min nya lur! Jag får helt enkelt inse att jag är en apple-människa. 
 
Vad har ni för telefon och vad tycker ni om erat märke?

Min första gång på kryssning! - Vlog

2016-04-06 | 10:13:12 | Videoblogg |

Glöm inte att klicka er in på youtube och följa min kanal! Låt oss nå 100 prelumeranter under april-månad! Min plan är att bli en halvstor youtuber i alla fall och göra collabs med nya youtubers eller yourubers som inte har så många följare för att hjälpa dem att komma framåt. Det innebär att jag ska kunna hjälpa er men behöver eran hjälp först. :)

ESCADA Turquoise Summer

2016-04-05 | 11:44:29 | Fotografi - Fashion | Shopping |

På båtens taxfree passade jag på att köpa en parfym som jag har viljat ha i EVIGHETER!
Jag är sååå himla nöjd med denna och redan använt den massor (aka varje dag sedan jag köpte den). Den luktar HELT FANTASTISKT! Perfekt nu när våren kommit och sommaren är runt hörnet. :) Jag är så glad åt att det går åt varmare tider. Har verkligen saknat sommaren som aldrig förr!
 
Vilken är eran favorit-parfym?

Empties, Reviews & Regrets!

2016-04-03 | 12:07:02 | Cajsa tipsar | Videoblogg |

Kryssning med föräldrarna

2016-04-02 | 18:28:38 | Dagbok 2016 |

Hej snyggingar!
Jag har tillsammans med mina föräldrar och min moster varit på kryssning i helgen.
Vi har haft otroligt trevligt men jag hade inte kameran med mig hela tiden så det är inte så mycket att komma med. Jag har däremot vloggat så det kommer på tisdag! :D Keep your eyes open!
Det fanns massor med aktiviteter på båten. Allt från att sola och bada inomhus(!) till att sjunga karaoke på kvällen och allt däremellan! SJÄLVFALLET sjung jag en truddilutt på karaoken men det blev ingen sol och bad då solstolarna var upptagna när vi kom upp på det decket. Det viktiga var att umgås med mina förälrar och det va SÅ MYSIGT! Vi satt mest och lyssnade på musik på ett av decken och bara var tillsammans.
 
Det är vad som har varit denna helg. Som sagt, en vlogg kommer. :)

Vår-outfit! WELCOME SPRING! ❤️

2016-04-01 | 14:47:00 | Fashion inspo | vissionboard |

| 1. | 2. 3. | 4. 5. | 6. | 7. | 
 
Det är ju bara för underbart att våren är här! Jag längtar som sjutton efter sommaren! Ett steg i taget. ;-)

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.