Annika Herlitz 160521

2016-05-25 | 09:50:32 | Fotografi - Event | Fotografi - Människor |

Foto: Cajsa Lindahl ©
Fråga om lov om ni vill låna bilder!
 
Halvkassa bilder men det är vad jag har från Annika Herlitz's spening den 21/5 på Åhléns City Stockholm's "Kalasdag".

Update och repetitioner

2016-05-23 | 17:33:00 | Fri från anoerxi, Social fobi, Paniksyndrom & Borderline |

Det är så mycket som händer i min behandling just nu och en del är jag inte bekväm att dela med mig av på bloggen än men det är synd att säga att det går framåt på alla håll.
En sak som i alla fall går framåt är att på torsdag har jag samtal på SCÄ. Capio blev det aldrig något med då de ville ha mig på slutenvården och jag får inte vara där då jag känner folk privat som jobbar där. Om jag ska vara krass så hoppas jag nästan på slutenvård även där, känns inte som om jag kommer kunna gå emot denna ätstörning själv hemma med nån kontaktperson där bara. Hade jag kunnat det hade det räckt med min kurator på Södertäljes psykiatri öppenvården. Men vi får se vad de säger.
Jag kommer i alla fall aldrig mer vara på Södertäljes slutenvård efter hur de behandlade mig där sist. Och efter vad de har sagt till mig alla gånger jag har varit där. Enough is enough! Kommer dit för att få hjälp och de sitter och säger att de inte kan hjälpa mig. Då blir jag arg och besviken!
 
Mina middagar består oftast av bilden ovan. Grönsallad och sedan lite digistivekex eller annan form av kolhydrat i samma kalorivärde på kvällen. Inte mycket näring alltså. :/ Jag gillar inte kolhydrater egentligen så det ger mig ångest VARJE dag! Och det värsta är att jag står stilla i min vikt trots att jag restrictar så mycket! Kolhydraternas fel! Jag har aldrig varit så här öppen i bloggen om vad jag faktiskt äter och planerar inte att fortsätta vara det. Kände bara att jag måste få ur mig min frustration över allt som sker just nu! ^^ 
 
Hoppas att ni har haft en bra start på eran vecka och att ni kommer få en fortsatt bra sådan. :) Min vecka är fullproppad av repetitioner inför audition. Jag ska öva i morgon tillsammans med Linnea som ska hjälpa mig att spela piano och kolla på noterna. Lite frågetecken som jag måste lösa innan helgen. Seda öva själv på onsdag och på torsdag ska Margreta hjälpa mig att öva genom att spela hon också. Alltid bra att ha fantastiska vänner som dessutom vet hur man spelar ett instrument. ;-D

Mitt första möte med Annika Herlitz!

2016-05-22 | 09:39:58 | Dagbok 2016 | Videoblogg |

Igår gick en dröm i uppfyllelse för mig.
Jag träffade Annika Herlitz som blivit lite av en ny idol för mig det senaste halvåret eller så. Hon va lika go' som jag förväntade mig. 
Hon var på "kalasdag" på Åhléns City i Stockholm och gjorde lite låtar från Frozen på svenska eftersom att hon har den svenska rösten till Elsa och sedan signerade hon till de barn som ville ha...och de vuxna. ;-) Vi har haft lite kontakt på instagram (med liten menar jag liten) och hon kom ihåg att jag också håller på med musik och önskade mig lycka till med min audition nästa helg. Hon kommenterade även en video jag la upp på henne från igår och sa det att nån gång kanske vi ses PÅ scenen. Självfallet kommer vi att göra det, jag ger inte upp på min dröm om musikal och att stå på scenen så lätt. :)
 
För övrigt har jag öppnat upp min instagram. Den är inte längre på privat men jag vet inte hur länge det varar så vill ni tjuvkolla på mina bilder utan att behöva följa mig kolla in nu på @cjssong. Vill ni följa mig så blir jag ju glad också för jag kommer nog inte att ha den öppen länge till. Jag har den privat just av den anledningen att vill man se mina bilder från man följa också. Då har jag koll också på vad det är för folk som kollar förbi.
 
Jag vloggade också igår så här är det!

Fantastisk dag mitt i all kaos (Jes 9:1)

2016-05-20 | 20:47:00 | Dagbok 2016 | Jesus & Bibeln |

Idag har jag haft en FANTASITSK dag! Det behövdes verkligen.
Har varit med min vän Lina och hennes barn idag. Vi satt ute på hennes veranda och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Fick några fantastiska bibelverser av henne, speciellt Jes 9:1-4, 6 fastnade mest! Vi hade verkligen supermysigt och längtar tills nästa gång vi får chansen att bara hänga.
Resten av kvällen ska jag nog bara ta det lugnt och kolla på "Beverly Hills 90210" och läsa min bibel.
I morgon ska jag på nya äventyr så stay tuned för att se vad som händer. ;-) Längtar riktigt ordentligt tills i morgon!
 
Men det skall inte vara nattsvart mörker där ångest nu råder
Jes 9:1
- Kan ni göra mig en tjänst att påminna mig om detta? Det är så sjukt bra men så lätt att glömma. Ångest varar inte för evigt även om det känns so om det inte finns något ljus i slutet av tunneln för som vers två sedan säger "Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land skall ljuset tråla fram".

Took a trip down the nostalgic lane

2016-05-20 | 09:47:31 | Dagbok 2016 |

Denna morgon har jag sittit med gitarren och spelat och sjungit lite låtar ur "Mera Sjunga Gunga" från Musikhandledarföreningen. Minnen, minnen! Som jag saknar mitt liv innan jag blev sjukskriven. Jag saknar att orka göra saker jag brinner för! Jag försöker komma tillbaka dit men jag kommer nog för alltid att sakna min tid på Ålsta, Musikhandledarlinjen och Kulturama. Det var de bästa åren i mitt liv! Vi håller tummarna för att jag kommer in på BA så att jag kan fortsätta min dröm och skapa nya minnen! 
 
Har ni nägonsin stött på en musikhandledare, spelat/sjungit/gjort någon musikhandarlåt eller -lek? I sådana fall vilken?
 
Önskar er en fantastisk fredag!

Öva, öva, öva...

2016-05-18 | 19:12:51 | BA 16/17 | Dagbok 2016 |

Förlåt för hemskt dåliga bilder. Brukar göra bättre ifrån mig än såhär men pallar inte....xD
 
Jag håller på och övar inför audition som är nästa vecka.
Fick ett mail igår från BA att man ska ha tre låtar förberädda och det har inte jag. Jag har två så nu är stressen och paniken över det hela hög! Kollat på lite olika låtar som jag skulle kunna ha som en tredje men det är ingen som jag riktigt känner funkar. Men jag tror att det blir "If My Friends Could See Me Now" från Sweet Charity. Har i alla fall övat de låtar som jag redan har valt och det har väl gått sådär. Jag känner inte riktigt att jag får till det så att det är Audition-redo. Så att JAG är audition-redo.
Jag skulle kunna repa mer idag men jag gör inte det i respekt för mina grannar då det är mitt i veckan och barnen ska upp till skola i morgon och de vuxna ska till jobb. Ska öva låtarna med en vän till veckan också. Hoppas att hon kan komma med lite feedback. Spenderar resten av kvällen med att öva monologen istället.

#Mission16 & Sjukhusliv! - Vlog

2016-05-14 | 11:09:45 | Videoblogg |

How a #Mission16 staff dress ;-)

2016-05-11 | 22:03:38 | Dagens outfit |

Önskar att jag hade fler och bättre bilder på denna outfit men tyvärr blev alla bilderna suddiga. :( Min rumskamrat gjorde sitt bästa och ville i alla fall visa er de två bilderna som blev minst suddiga i alla fall.

Mission16

2016-05-07 | 22:14:00 | Dagbok 2016 | SOS Church |

Idag har jag varit på Mission16 som kyrkan håller i!
Det är en årlig konferens med massa seminarier, keynote-speakers och mycket mer som händer. Riktigt bra, faktiskt! Ni kanske minns från förra året när jag skrev om mission15 och Liene kom till Stockholm, efter det är hon fast. ;-) hehehe.
Jag fotade lite seminarier och var till allmän nytta. Kändes skönt att få lämna sjukhuset för en dag och åka och spendera tid med Gud och mina vänner. Mission16 år grymt i år och jag är så ledsen att jag bara kan ta del av 1/3 av allting men jag är samtidigt glad åt att jag får ta del av den där 1/3. :)

Ut Med Personal till Full Frigång!

2016-05-04 | 18:33:19 | Dagbok 2016 | Fri från anoerxi, Social fobi, Paniksyndrom & Borderline |

Igår och idag har jag varit ut med personal. Jag och en skötare satt i solen igår i 40 minuter utanför sjukhuset och idag satt vi utanför pizzerian där han hade beställt sin lunch och bara stekte i solen! Det har varit SÅ skönt! Satt en halvtimma till med en annan skötare en halvtimma innan jag skulle ha möte med läkaren. SÅ SKÖNT! Nu kommer snart sommaren! :) Mötet gick bra, nu har jag fått full frigång så behöver inte längre ha personal med mig när jag vill ut och även timpermission så var hem en sväng och dumpade smutsiga kläder och hämtade rena. På fredag börjar jag en ny basutredning då den jag hade gjort var för gammal och sedan ska jag göra en nevroutredning vilket skrämmer mig som fan men nu måste det bli gjort.
 
I morgon kommer Liene hit med sin mamma och umgås lite med mig. Tänkte att jag ska försöka hinna ner på stan en sväng också på förmiddagen och köpa balsam och en highlighter-penna. Vi får se om jag orkar det eller om jag bara nöjer mig med det fina sällskapet på eftermiddagen. Jag har ju inte all kraft till att göra saker just nu precis.
 
Underbart att solen, värmen och våren äntligen är här igen efter det dåliga vädret som varit så länge och jag är nu redo att välkomna sommaren, så vi får se hur länge till vi behöver vänta på den. ;-)

Inlåst valborg

2016-05-03 | 12:11:00 | Dagbok 2016 | Fri från anoerxi, Social fobi, Paniksyndrom & Borderline |

Ja, hurni...
Tredje gången i år som jag nu är inlagd på sjukan. Kom tillbaka till avdelningen i fredags så har varit här några dagar nu. Jag vet inte riktigt vars jag ska ta vägen med det här. Jag vill inget annat än hem och kunna sköta mig själv men denna gång känner jag själv att det är bra att jag är här. Jag behöver pausa mitt liv och låta andra ta hand om mig när jag själv inte kan det.
Jag fick inte fira valborg i år men vi såg rakterna från avdelningens balkong så fick i alla fall se det. :) Annars sitter jag mest och spelar kort, läser min bibel eller bara ugglar upp i taket. Det är så SJUKT långtråkigt här! Min syster har i alla fall varit på besök i lördags med lilla Elina och igår va morfar upp med lite saker till mig men annars känner jag mig ganska ensamen just för tillfället. :P

bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Ingen tävling pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.