Ask away!

2016-09-16 | 18:07:00 | Övrigt |

Nu behöver jag er hjälp. Vill göra en video där jag berättar om självskadebeteende, framför allt att skära sig själv eftersom att det är det området jag har...mest erfarenhet av om man säger så. Vad jag behöver er hjälp till är att få lite frågor som jag kan svara på. Vad vill ni veta om denna psykiska ohälsa? Vad kan jag skina ett ljus över? Är det något som jag känner att jag inte kan svara på så väljer jag bort de frågorna så var inte rädd för att det kan bli för mycket för mig, fråga på!


Du får gärna berätta hur du det kommer sig att du vill skada dig och hur du vill att ev personal ska bemöta dig

Svar: Tack för detta. Ska göra mitt bästa på att besvara det. :)
Cajsa

2016-09-16 - 18:50:55

Sv: mysigt :)

2016-09-16 - 20:44:57

- Enligt både din egen erfarenhet och av vad du har hört/sett hos andra inom t.ex. psykiatrin; är självskadebeteende genom att skära sig främst p.g.a. att bedöva ångesten eller p.g.a. att man vill få uppmärksamhet (för att någon ska se att man mår dåligt och försöka hjälpa en ur det trots att man kanske inte har kraft att förklara att man mår dåligt med ord)?

- Vad "får man ut av" att skära sig?
Menar inte detta som en negativ eller kaxig fråga, utan undrar mer för att jag har ångest själv och har även haft panikattacker massa gånger, men har aldrig skärt mig p.g.a. att jag personligen känner lite av att jag redan har så mycket smärta på insidan så att jag inte orkar med fysisk smärta u t ö v e r det. Har liksom alltid tyckt att bara tanken på det känns obehaglig.

- De flesta skär sig ju på armarna som jag förstår det. Vad tror du detta beror på? Varför är det inte vanligare att skära sig på ställen där det inte syns lika mycket? Eller är det så att det är vanligt att skära sig på andra ställen också men att det inte uppmärksammas på samma sätt just för a t t det inte syns lika mycket?

- Kan du berätta om första gången du skar dig och vilken situation det var i och hur du reagerade och tänkte just då?

- Hur gammal var du första gången du skar dig?

- På vilka andra sätt har du medvetet skadat dig själv utöver att skära dig?

- Vad skulle du själv säga till någon som har problem med självskadebeteende, och då speciellt att skära sig själv, för att hjälpa den personen?

Svar: Tack för dina frågor finaste! Ska göra mitt bästa på att ge så bra svar som möjligt.
Cajsa

2016-09-16 - 23:29:48

Berätta gärna vad du tänkte just där och då när du skadade dig själv <3

Svar: Första gången jag gjorde det eller över lag?
Cajsa

2016-09-17 - 19:52:41

Jag måste väl medge att jag inte vet så mycket alls om psykisk ohälsa, så gärna en liten kort beskrivning för oss som inte är så insatta :)

2016-09-18 - 09:14:31

Jag måste väl medge att jag inte vet så mycket alls om psykisk ohälsa, så gärna en liten kort beskrivning för oss som inte är så insatta :)

Svar: ​Ja då det kommer ni att få. :) Fast det kommer bara vara om självskadebeteende. Psykisk ohälsa är ju ganska bett.
Cajsa

2016-09-18 - 09:14:31

Svar: Överlag 🌸

Svar: ok. Thanks. :) Ska göra mitt bästa på att besvara detta. :)
Cajsa

2016-09-18 - 10:09:15
bloglovin
Namn:Cajsa Lindahl
Kommer ifrån:Sundsvall
Bor:Stockholm
Gör:Sångerska, show- & musikalartist och amatörfotograf.
Aktuell:Musiklärare
Inga tävlingar pågår just nu.

No showreel made or done yet. Still working on it.